Beste Donateurs,

De winter staat op het punt van beginnen. Wij hopen dat koning Winter zich dit jaar weer eens laat zien. Maar ook zonder natuurijs gaan wij als IJsclub een mooi seizoen tegemoet waarin vele kinderen schaatsplezier gaan beleven. Dinsdag-, woensdag- en donderdagavond in Leiden zijn er schaatslessen voor de allerkleinsten en iedere doordeweekse avond rijden er leden van onze club, zowel jeugd als volwassenen, op de Uithof in Den Haag.

Voor de jongste jeugd worden er niet alleen trainingen georganiseerd maar zijn er diverse andere activiteiten, zoals Sinterklaas, een mini-Elfstedentocht in Leiden en een Elfstedentocht in Den Haag. Daarnaast organiseren wij gezamenlijk met IJsclub Zoeterwoude, IJsclub Voorschoten en IJsclub Leiden vier keer een wedstrijd op zaterdagochtend in Leiden. Naast deze wedstrijden zijn er ook nog diverse wedstrijden vanuit het district, zoals de District kampioenschappen, de Nieuwsjaarswedstrijden en de Andries Kwik Bokaal. Ook dit jaar doen onze trainers hun uiterste best om de beginnende jeugd te leren schaatsen en de overige leden zich helpen te verbeteren.

De jeugdleden die op de Uithof trainen hebben een actieve winter in het vooruitzicht. De meesten nemen deel aan de wedstrijden die in de weekenden verreden worden. Daarnaast is er het ook terugkerende trainingskamp tussen Kerst en Oud en Nieuw dat dit jaar in Enschede gehouden zal worden.

Al enkele jaren werken wij samen met een 4-tal verenigingen uit het district Sassenheim, namelijk IJsclub Zoeterwoude, IJsclub Voorschoten, IJsclub Leiden en IHCL. Deze samenwerking zorgt ervoor dat wij alle kinderen training kunnen bieden op het gewenste niveau. Dit heeft geleid tot successen en veel enthousiasme bij de schaatsers. Deze samenwerking zal ook steeds intensiever voortgezet worden zowel voor de zomer- als wintertrainingen.

Afgelopen zomer hebben wij ook een aantal extra activiteiten kunnen organiseren. Wij hebben het dooifeest dit jaar gecombineerd met een grote barbecue. Wandeltocht ‘Rondom Stompwijk’ is al jaren een vast succes op eerste Pinksterdag. Verder hebben wij op de zaterdagavond van de Kermis voor de tweede maal de Poldercross 2.0 georganiseerd in samenwerking met Stichting Nooit Gedacht. Ook is de jaarlijkse fietstijdrit rondom de Vogelplas in samenspraak met Toerclub Stompwijk georganiseerd.

Behalve op kunstijs wordt IJsclub Stompwijk ook actief als er natuurijs is! Ieder jaar worden er voorbereidingen getroffen voor als er natuurijs dreigt aan te komen. Bij natuurijs zijn wij te vinden op de Vogelplas, natuurlijk met Koek en Zopie en zorgen wij voor toezicht en, indien nodig, een geprepareerde ijsvloer.

Al deze activiteiten zouden wij niet kunnen uitvoeren zonder een bijdrage van de donateurs van de IJsclub. IJsclub Stompwijk heeft in het verleden al een aantal talenten voortgebracht, denk aan Richard Suijten, Joost en Cees Juffermans, Martijn van Es, Thom van Beek, Zoey van den Bosch en Eline en Tjilde Bennis om er maar een paar te noemen. Wij willen ook in de toekomst graag nieuwe talenten voortbrengen. De basis hiervoor wordt gelegd bij plezier hebben in het schaatsen.

Wij hopen dat u als donateur ook dit jaar weer een vrijwillige bijdrage wilt doen om al deze activiteiten van de IJsclub mogelijk te maken.

Om u als donateur meer op de hoogte te houden van alle activiteiten en nieuwtjes van de IJsclub zouden wij graag uw mailadres ontvangen. Dan kunnen wij u ons clubblad Spekglad toesturen. In dit clubblad staan alle uitslagen van afgelopen seizoen, maar ook verslagen van de activiteiten.

U kunt uw donatie overmaken op NL54 INGB 0002 6596 61 t.n.v. IJsclub Nut en Vermaak. Indien u de nieuwsbrief en Spekglad wilt ontvangen dan graag even een mail met uw gegevens en mailadres naar
secretaris@ijsclubstompwijk.nl

Alvast hartelijk bedankt voor uw vrijwillige donatie namens alle leden, vrijwilligers en het bestuur van IJsclub Nut en Vermaak.

Met vriendelijke groet,

Marc Hilgersom
Voorzitter Nut en Vermaak Stompwijk