Terugblik opening

Na de vele vertragingen was het 11 oktober 2019 eindelijk zover dat het Dorpspunt haar deuren wijd open zette. De aanloop en het verloop van de bouw vindt u elders in dit blad, prachtig verwoord door initiatiefnemer Koos van Wissen.
Eerst was het de beurt aan SKZ, wat tevens haar 30-jarig bestaan vierde. Ouders met de kleintjes onder ons stroomden binnen. Cupcakes, schminken, dans-workshops en voor allemaal een lekker ijsje en drankje.

Om kwart over 5 werd iedereen naar buiten gesommeerd en werd het doek vakkundig omhoog gehesen, na de woorden van Koos en wethouder Astrid van Eekelen, die haar werk en werk van haar voorgangers mocht afronden. Confetti vloog de lucht in, Joep, Kees en Raeven deden het voortreffelijk. Iedereen kon het gebouw van binnen bezichtigen. Het leek alsof een hele zwerm bijen bezit nam van het Dorpspunt en alles krioelde door elkaar.

Blue Monday trapte af met een huiskamerconcert in de lerarenkamer en overal begonnen gebruikers met hun activiteiten. Nagenoeg alle geledingen waren vertegenwoordigd van school, SKZ, naai-, hobby– en schilderclub, Stoffige Zaken tot natuurlijk de bibliotheek, die wel een beetje tekort gedaan werd. Alle rijdende boekenkasten waren uit de zaal, maar niet minder gewaardeerd natuurlijk.

De Dorpsketting liet 50 jaar verloop zien en de sportles voor de KBO leden was flitsend . Een spelletje bridge (wel lastig met die herrie), een rondje bingo, kortom een flinke kijk in de keuken. En die keuken was ook in actie: Wea bakte er heerlijke bittergarnituur en hapjes gingen rond. De bar werd met verve bediend door Anneke, Gerda, Trees en Wilma en later sloot Nicolien ook nog aan. Theo van Velzen rende zich rot om de aanvulling van de voorraden op peil te houden en een ieder tussendoor ook nog te woord te staan. Zo kwam ieder aan zijn drankje en overal hoorde men vooral veel lovende woorden. De avond verliep verder in een prima atmosfeer met afwisselende muziek prima ondersteund door Alfons Belt Music. Til on Tune met haar jazzy stem trapte af, Prins Marco deelde en passant de VIP-kaart nog even aan Anneke uit, waarna de Pintengluurders de 1e polonaise inzette.

Prachtige ballads werden gezongen door Madame Cannibale (Jip en Babette), terwijl vader Henk glunderend toekeek. Marian Pijnacker liet haar leerlingen Maroeska van Marwijk en Patricia van Santen een paar prachtige solo’s zingen en deed zelf Hallelujah er nog even overheen.

KoKo Cherry sloot af met lekkere meezingers en de voetjes gingen van de vloer. Het slotnummer “Don’t worry, everything is gonna be allright” is zeker van toepassing op het Dorpspunt. We kunnen met vertrouwen nu het gebouw volledig in gebruik gaan nemen, al is het nog wel even wachten tot de jeugd ook zijn ruimte gaat betrekken. Maar dat gaat ook goed komen. Don’t worry!

Veel sponsors hebben een bijdrage geleverd aan het logo, de onthulling, de inrichting en het feest. We noemen – met gevaar iemand te vergeten – alfabetisch:
De Bibliotheek, Boerderij Akkerlust, Floncker, Fonds1818, Oranjefonds, Pdro, Peet van Leeuwen, De (voormalige) Stal, VSB-fonds en SKZ. Uiteraard heel veel dank hiervoor …

Leo Oliehoek