Met liefs van Eva en Laura

Op Burendag hebben mijn zusje Laura en ik een ode voor pap en mam, Leo en Petra Oliehoek voorgedragen. In het kader van de 2500e ketting wil ik deze nog graag delen in de Dorpsketting, die ik immers zelf ook ruim 30 jaar van dichtbij mag meemaken. Ik voel mij dan ook verantwoordelijk om over een aantal jaar dit stokje wellicht over te gaan nemen met hopelijk een nieuw en net zo gemotiveerd team.
Hieronder volgt de speech.

Vandaag willen we jullie in het zonnetje zetten. Na al de voorbereidingen voor dit Bruggenfeest in samenwerking met Klaas en Anja, is het tijd om eens te benoemen wat jullie allemaal doen.
Wat moet een dorpje als Stompwijk zonder jullie twee. Twee bekende gezichten door de vele activiteiten en inspanningen die jullie altijd inbrengen en vaak ook vrijwillig.
Beiden al meer dan 40 jaar, bijna 50 jaar de Dorpsketting elke maandag maken, eerst op het Hoefblad op zolder, vervolgens op de Dotterbloem de zolder wederom beschikbaar stelde. De schuur stond altijd open en Laura en ik zagen altijd mensen in en uit, naar boven en beneden komen. Slapen op het gebrom van de machine die uren stond te draaien. En niet alleen op maandag maar ook de gevonden voorwerpen, advertenties, de hele week ging het door. Zelf hebben wij ook een aantal jaar de Dorpsketting rond bezorgd. Ik had hier niet altijd zin in maar het was altijd zo klaar en van de twee jaarlijkse vrijwillige bijdrage kon ik toch weer sparen om iets leuks te kopen! Na een aantal jaar in de pastorie zijn jullie laatst verhuisd naar het mooie nieuwe Kulturhus, nu wel genoemd als het Dorpspunt. Waar papa Leo als jong gepensioneerde toch weer kansen zag als locatiemanager om wat met zijn vrije tijd te doen. De klus leek en werd alsmaar groter en soms gecompliceerder en de vrije tijd ging ook steeds meer naar het Kulturhus om alles in strakke lijnen te laten verlopen. Onmisbare rol heb je hierin gespeeld met je talent voor plannen, organiseren, berekenen en roosters en ruimtes indelen. Excel is je beste vriend zo ook voor de Ajax club, oud prinsen club, burendag, groepsvakanties, familie weekenden en nu weer het Bruggenfeest en vast nog meer waar ik nu even niet op kom.

En mama Petra, ook wel bekend als de bezige bij, die nauwelijks een avondje stil zit kan ik je zeggen. Bij vele evenementen is zij wel te spotten en een gezellige aanwezigheid. Die ook naast de bijna 50 jaren Dorpsketting, burendag, Bruggenfeest met Jacques vaak op stap gaat, wederom vrijwillig en in eigen vrije tijd om de regio op de hoogte brengen van verschillende evenementen.

Wat moet Stompwijk zonder jullie? Daar mag best wat meer waardering voor getoond worden. En dan ook vanuit ons persoonlijk willen we dat aan jullie uiten.

Oppas dagen met Zoya, soms vroeg soms laat, soms nog een nachtje in het weekend of last minute. Nauwelijks horen we een nee of geen zin altijd staan jullie klaar voor ons.
Zowel emotioneel, mentaal, financieel altijd staan jullie ons bij en niks is te gek. Dus wederom wat moeten wij dan zonder jullie?

We zijn heel blij en dankbaar voor alles wat jullie doen dus ook daarom vandaag even een moment in het zonnetje om daar bij stil te staan! Bij deze een mooie bos bloemen en een bon voor een lekker nachtje weg samen!

Liefs en dikke kus van Laura en Eva Oliehoek