Huldiging en interessante workshops op sportieve avondbijeenkomst

Maandag 14 oktober om 19.00 uur organiseert Sport en Welzijn in samenwerking met Gemeente Leidschendam-Voorburg een sportieve avondbijeenkomst. Heb jij iets met sport te maken? Ben je betrokken bij een vereniging? Of ben je benieuwd waar het Lokaal Sportakkoord over gaat? Kom dan naar deze interessante bijeenkomst! Na de opening door wethouder Stemerdink (Sport) en de huldiging van sporters, kunt u kiezen tussen drie themaworkshops: Lokaal Sportakkoord, veilig sportklimaat of omgaan met autisme (voor trainers). De avond wordt afgesloten met een (alcoholvrije) netwerkborrel.

Lokaal Sportakkoord

In 2018 sloot minister Bruno Bruins (Sport) het nationaal Sportakkoord met de sport, gemeenten en maatschappelijke organisaties en bedrijven. Het is de eerste keer dat zoveel partijen zijn samengebracht om sportief Nederland te laten verenigen. Iedereen moet plezier in sport kunnen beleven. Ongehinderd door leeftijd, lichamelijke/geestelijke gesteldheid of sociale positie. Dat is de gedachte. De volgende stap is het Lokaal Sport Akkoord. Ook Leidschendam-Voorburg werkt daar hard aan.

Tijdens het Sportnetwerkcafé op 14 mei is door veel betrokken mensen met een sportief hart, al actief meegedacht over de mogelijkheden voor een Lokaal Sportakkoord. Uiteraard is daar het huidige sport- en beweegbeleid vanuit de gemeente in meegenomen. Stap voor stap is er gewerkt naar een bruikbaar concept. Tijdens deze workshop wordt het concept gepresenteerd en kunnen sportverenigingen, betrokken organisaties en ook u nog de allerlaatste input geven. Dat is de opmaat naar de definitieve ondertekening, binnenkort.

Veilig sportklimaat

U kunt ook kiezen voor de workshop over een veilig sportklimaat. De nadruk ligt hier op het voorkomen en de aanpak van grensoverschrijdend gedrag. Iedereen moet met plezier kunnen meedoen aan een sport. Preventie op grensoverschrijdend gedrag kan hiervoor zorgen. Een expert van NOC*NSF zal deze workshop verzorgen.

Trainers

Sport is vrij toegankelijk, maar hoe ga je als trainer om met sporters met autisme? Deze informatieve workshop is voor trainers in het aangepast sportaanbod én het reguliere aanbod. Er worden praktische handvatten gegeven. Kennis delen en netwerken staat bij deze workshop centraal.

Programma Sportieve Avondbijeenkomst

Maandag 14 oktober 2019

19.00 – 19.15 uur: Inloop
19.15 – 19.30 uur: Plenaire opening door Wethouder Stemerdink
19.30 – 19.45 uur: Huldigingen van sportverenigingen
19.45 – 21.15 uur: Themaworkshops:

  • Lokaal Sportakkoord door Sportformateur René van den Burg
  • Veilig sportklimaat door NOC*NSF voor o.a. vertrouwenspersonen
  • Omgaan met autisme door beweegcoach Soraya speciaal voor trainers

21.15 – 22.30 uur: Netwerkborrel

Locatie en aanmelden

De bijeenkomst wordt georganiseerd bij Oude Raadhuis (Raadhuisplein 1) in Leidschendam. Aanmelden voor deze bijeenkomst kan door te mailen naar sportnetwerkcafe@senw-lv.nl.