Gratis reizen voor ouderen met een Ooievaarspas

Inwoners uit Leidschendam-Voorburg in de pensioengerechtigde leeftijd die in het bezit zijn van een Ooievaarspas kunnen vanaf 1 oktober gratis reizen met het openbaar vervoer. Wethouder minimabeleid Nadine Stemerdink: “We willen dat iedereen mee kan doen in de samenleving. We weten uit onderzoek dat ouderen met een kleine portemonnee soms lastig rondkomen, ook als ze gebruikmaken van alle regelingen voor mensen met een laag inkomen. Het reistegoed zorgt dat zij mobiel blijven en bijvoorbeeld toch op familiebezoek in Rotterdam kunnen. Het zorgt ervoor dat iedereen mee kan doen. En dat is precies wat we willen bereiken.”
Het tegoed kan worden gebruikt voor reizen met tram, bus of trein en is geldig bij alle vervoerders. In 2019 kan iedereen voor wie deze regeling geldt 50 euro reistegoed aanvragen voor op de ov-chipkaart. In 2020, 2021 en 2022 kunnen zij nogmaals in aanmerking komen voor € 200,– reistegoed.

Minimaregelingen
De gemeente vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen mee kan doen. Thuis, op school en in de samenleving. Daarom zijn er voor inwoners met een laag inkomen minimaregelingen. Denk bijvoorbeeld aan een schoolspullenpas, bijzondere bijstand of een collectieve zorgverzekering. Kijk voor meer informatie en de voorwaarden op www.lv.nl/minima.