Feestelijk programma Opening Kulturhus vrijdag 11 oktober

Het programma is klaar en het Kulturhus kan niet wachten om alle deuren voor Stompwijk aanstaande vrijdag te openen. We willen het feestelijk en toch laagdrempelig houden. Heel Stompwijk is welkom! Er is een leuk programma in elkaar gezet, waarbij vooral de inbreng van “Stompwijkse” bodem zal zijn. Ondertussen kunt u niet alleen het gebouw van binnen bezichtigen, maar ook zijn er diverse gebruikers die hun activiteiten zullen demonstreren. De drankjes en hapjes zijn tot 23:00 gratis. Het programma:

16:00 u Stichting Kinderopvang Zoeterwouden (viert tevens haar 30-jarig bestaan) gaat met alle kinderen cupcakes maken, schminken en geven een dansdemonstratie. Dit gebeurt in verschillende ruimtes. Volg gewoon de aanwijzingen.

17:00 u Iedereen wordt langzaam verzocht zich op het plein voor het Kulturhus naar buiten te begeven, voor de officiële onthulling van de nieuwe naam. Stompwijk is klaar om afscheid te nemen van het Kulturhus. We hopen dat de nieuwe naam tevens de blik vooruit naar de toekomst zet en alles wat met het Kulturhus te maken had tot de verleden tijd bestempelt.

17:15 u Stimulator Koos van Wissen en Wethouder Astrid van Eekelen zullen kort wat woorden wijden aan wat achter ons ligt, maar zeker ook vooruit kijken.

17:30 u Officiële bekendmaking van de nieuwe naam en de daarbij gepaard gaande onthulling van het nieuwe logo. Opa Kees Onderwater en kleinzoon Joep en Raeven, leerling van de basisschool zullen Koos en Astrid bijstaan om het logo te onthullen.

17:35 u Vanaf het balkon zullen de vrolijke noten klinken van BLUE MONDAY. Iedereen wordt weer naar binnen gevraagd en het gebouw gaat open ter bezichtiging. In de lerarenkamer zal een mini-huiskamer-concert worden gegeven, om u in de oorsprong van de Ierse muziek in te wijden. BLUE MONDAY speelt al sinds 1991 Ierse muziek: mooie ballads, vrolijke instrumentale dansmuziek, mooie rustige luistermuziek en stevige meezingers.

17:45 u De Bridge Club, Creatief met Elly de Waal, de Hobbyclub, De Schildersclub en de naaicursusgroep en de Dorpsketting zullen in de grote zaal, het atelier en de hal demonstreren waar ze zoal mee bezig zijn. The Base vertelt u in hun nieuwe jeugdhonk graag waarom het allemaal zo lang geduurd heeft. Gelukkig gaan ze nu snel beginnen.

18:30 u De Ouderen gaan u laten zien wat bewegen is! Onder leiding van Maria van Santen worden de armen en benen losgemaakt. De avond is immers nog lang.

19:00 u De Bingoclub organiseert een heuse “mini-bingo”. Er is een mooie prijs te winnen!

19:30 u Til in Tune. Jazz Pianist Huub Walter en Zangeres Tilde van Haaster maken al jaren samen muziek. Vol passie brengen ze de mooiste jazz en soul songs tot leven. Denk daarbij aan sfeervolle ‘easy listening’ van oude jazz standaards, maar ook het pittigere swing genre van Alicia Keys, Aretha Franklin en the Pointer Sisters. Als u bekend bent met de van oudsher bekende zangfamilie Van Haaster, dan weet u genoeg!

20:15 u Fanfare Juliana is een van de langste gebruikers van het dorpshuis. Inmiddels hebben ze hun plekje in het Kulturhus gevonden. Zij mogen niet ontbreken. In ietwat gestripte vorm spelen zij als “De Pintengluurders” enkele vrolijke liederen om je op te warmen.

20:45 u Madame Cannibale. U kent de Efteling attractie vast wel, de ronddraaiende kookpotten van ‘Monsieur Cannibale’.Maar wel de attractie met het leukste liedje van het park. Een prachtig chanson over een man die door een kannibalenstam gevangen wordt genomen. Na eerst te moeten smeken voor zijn leven, wil de man uiteindelijk niet meer weg. Madame Cannibale is een zang en gitaar duo. Het titelliedje blijft wel erg leuk en de naam sterk. Ze hebben gepoogd om een originele set te maken. Dus verwacht mooie liedjes waarvan sommige je heel bekend in de oren zullen klinken. Babette & Jip hopen dat je, net als in het liedje aan het einde niet meer wilt vertrekken.

21:30 u Zangeres Marian Pijnaker begon op 15 jarige leeftijd met zanglessen en speelde in verschillende bands. De grote doorbraak kwam in 1982 met de popgroep ‘Tower’. Na de band Tower gingen Marian Pijnaker en Cor van der Hoogt in 1985 als duo verder onder de naam Split Decision, en brachten de single ‘Action’ uit. Momenteel werkt ze met Tower ‘The Project’ in de studio zelfs aan een nieuw album. Daarnaast zong ze als studiozangeres vele demo’s in voor o.a. André Hazes. Bij deze projecten kon ze altijd terugvallen op haar goed geschoolde stem. Van 1991 tot 2011 maakte Marian deel uit van diverse showorkesten en tourde o.a. met Harry Slinger van Drukwerk.   Ze ontdekte naast het zingen ook het enorme plezier voor het lesgeven en opende in 2014 de deuren van Zangstudio The Voice, waar ze met heel veel passie zanglessen geeft en al veel talent verder heeft geholpen. Marian wordt rechtstreeks benaderd door Talpa voor nieuw talent (The Voice Kids).

22:00 u COCO Cherry. Een groepje zeer ervaren muzikanten uit Zoetermeer. Waarvan Koos al 25 jaar in Stompwijk volleybalt. In deze samenstelling zijn ze nog maar pas gestart. Voor routiniers geen probleem. De oplettende toeschouwer herkent het groepje dat met het Bruggenfeest – met de installatie in een aanhanger – langs de Stompwijkse bruggen hun première beleefde. Zij willen het graag een keer overdoen, maar dan lekker warm en binnen.

(Deze mooie foto is door Carmen gemaakt.)

23:00 u Afsluiting

Tussendoor draait Belt Music alles aan elkaar met zijn discotheek. Tekort komen we niets dus!

Leo Oliehoek, locatiemanager

Een gedachte over “Feestelijk programma Opening Kulturhus vrijdag 11 oktober”

Reacties zijn gesloten.