Stichting Oud Stompwijk

De boekjes nummer 13 van de Stompwicc zijn inmiddels bezorgd en met dit regenachtige herfstweer is het een goede gelegenheid om het boekje door te lezen. De kachel aan, de regen buiten en al mijmerend terug in de tijd. Komt er een mooi verhaal bovendrijven, geef dit dan aan ons door en ga je soms de kast opruimen en kom je oude foto’s tegen, we scannen ze graag in zodat ze behouden blijven voor de volgende generaties.

In december komt de special uit over de grote openluchtspelen die werden uitgevoerd in de jaren 40, daar deden rond de 300 personen aan mee. Ken je iemand die hier aan mee gedaan heeft of heeft u er misschien zelf aan meegedaan, laat het ons weten en vertel ons hoe dit alles georganiseerd werd. Het viel vast niet mee om zoveel spelers te regisseren, heeft u nog een foto van een van de drie spelen? Wij zijn er blij mee.
Verder willen wij, in verband met het feit dat het 75 jaar geleden is dat Nederland bevrijd werd, in het voorjaar hier extra aandacht aan besteden. Weet u nog iets te melden over de oorlogstijd of de tijd net na de bevrijding, neem contact met ons op. Johan van Gestel is al volop bezig om de verhalen van een aantal mensen op te schrijven, maar we willen hier zo uitgebreid mogelijk alle kanten belichten.
Dus aarzel niet, al lijkt uw verhaal zo gewoon, het was een ongewone tijd met veel spanning, ook in het rustige Stompwijk en dat alleen al maakt elk verhaal zo bijzonder.

Stichting Oud Stompwijk, Ria Luiten