De Duurzame Flits

De Duurzame Flits

Nieuwsbrief Stichting Duurzaam LV,      nr 4        oktober 2019

Gezamenlijke avond met duurzame initiatiefnemers in de wijken

In november gaan we een avond organiseren waarvoor we de duurzame initaitiefnemers uit de verschillende wijken uitnodigen om ons en elkaar te informeren waar men in de wijk mee bezig is om de wijk duurzamer te maken. We willen hiervoor ook de wijkverenigingen, de gemeente, Avalex  en de woningbouw-corporaties uitnodigen, we hopen dat veel organisaties /ondernemers mee willen denken met de initiatiefnemers over wat zij zelf in hun wijk kunnen doen. Nader bericht over datum en locatie volgen snel. Bij interesse: laat het ons weten!

Kookworkshops in Stadstuin Rusthout

In oktober vinden drie kookworkshops plaats, in de mooie nieuwe ruimte van Stadstuin Rusthout. Thema’s hierin zijn koken met herfstgroenten, vegetarisch koken en plantaardige menu’s voor de feestdagen. De workshops worden gegeven door Klaske Montizaan van Hart voor Voeding. De workshops vinden plaats op donderdagavond, op 17 oktober, 7 en 28 november.

De kosten zijn € 12,50 per persoon, dat is inclusief het eten dat u klaarmaakt en de recepten die u meekrijgt. Zie voor meer info en aanmelding: www.hartvoorvoeding.nl

 In Stadstuin Rusthout…     (www.stadstuinrusthout.nl)

Vinden heel veel duurzame activiteiten plaats! Zo kunt u aanschuiven bij de Tuinhuislunch, op de donderdagen, 17 oktober, 7 november, 21 november, van 12.30 – 13.30 uur. Een gezonde, door vrijwilligers klaargemaakte lunch, met elkaar aan tafel te nuttigen, inclusief drankje, voor maar € 6,50. Opgeven via info@stadstuinrusthout.nl

Herfstkrans maken met Groei en Bloei

Op dinsdag 8 oktober organiseert onze LV-afdeling Groei en Bloei een avond Herfstkrans maken, in Stadstuin Rusthout. Nadere informatie bij Jan Blokland jangonnie@alpineflowers.nl.

Vogelworkshop

Eind oktober zal Martin van de Reep een Vogelworkshop houden, eveneens in Stadstuin Rusthout. Nadere berichtgeving volgt nog. Hebt u interesse, via onze email kunnen wij u meer informatie geven.

Zienswijze Stichting Duurzaam op de Regionale Energie Strategie

De Stichting Duurzaam LV zal een zienswijze gaan indienen op de Regionale Energie Strategie, die door de gezamenlijke Haaglandengemeenten is opgesteld. Deze zal binnenkort in de Gemeenteraad worden besproken, en Stichting Duurzaam wil graag haar punten meegeven. Want de Regionale Strategie is een mooi begin, maar elke gemeente moet ook een Lokale Energie Strategie opstellen. En  daar hebben wij ook ideeën over. Wilt u straks ook onze zienswijze ontvangen? Stuur een mailtje naar marjanvangiezen@icloud.com

Nederland op slot door stikstofproblematiek

Ook in Leidschendam-Voorburg liggen veel bouwprojecten stil vanwege uitspraken van de rechter over het teveel aan stikstofemissies in Nederland. Hierdoor lijdt de natuur ernstige schade. Projecten mogen pas doorgaan als de stikstofuitstoot wordt gecompenseerd. Stichting Duurzaam LV denkt dat een aantal projecten best straks weer door kan gaan, als er meer groen wordt opgenomen in het bouwplan. Bijvoorbeeld een tiny forest, een stadstuin, stadslandbouw of meer groen in de omgeving.  We proberen hiervoor de interesse te wekken bij de Gemeenteraadsfracties. Wilt u met ons meedenken? Laat het ons weten!

Duurzaamheidsdag in Stadstuin Rusthout wordt verplaatst

De aangekondigde Duurzaamheidsdag in Stadstuin Rusthout wordt verplaatst naar het vroege voorjaar. Reden hiervoor is dat Rusthout tot eind dit jaar op zaterdag het tijdelijke onderkomen is voor een scoutingvereniging. Hun gebouw wordt opgeknapt en Rusthout helpt hen deze periode te overbruggen. Later hoort u meer over de Duurzaamheidsdag.

De Duurzame Flits

Wilt u op de hoogte blijven van onze activiteiten of hebt u een vraag of suggestie, mail het ons en meld u aan voor de Duurzame Flits. Wij houden u graag geïnformeerd over onze activiteiten! Onze contactgegevens vindt u bovenaan deze Duurzame Flits. U vindt ons ook op de website en op Facebook. Graag tot ziens dus!

Marjan van Giezen

Voorzitter Stichting Duurzaam Leidschendam-Voorburg