Toerclub Stompwijk

“Regenrijders van TC-stompwijk”

Altijd kijk je er weer naar uit in het voorjaar, de eerste rit van het nieuwe fietsseizoen van de TC-Stompwijk. Maar wat is de tijd weer snel voorbij gevlogen! Na een fietsseizoen met meestal prima fietsweer afgelopen zondag alweer de laatste rit, volgens de fietskalender naar Alphen a/d Rijn. Helaas waren de weersvoorspellingen niet al te gunstig. Toch was het om 08.00 uur droog, expres niet op buienradar gekeken maar gewoon de racefiets gepakt en op naar Stompwijk! Op het parkeerterrein voor de sporthal hadden zich nog 4 dapperen gemeld. Terwijl het wolkendek alsmaar dikker werd, de wind aantrok en de eerste regen al naar beneden kwam werden de plannen gesmeed voor de te nemen route. De tourkalenderbestemming fietskantine Avanti te Alphen werd snel geskipt, eerst maar een eind tegenwind fietsen.
Fried was helemaal duidelijk, “voor mij wordt het een rondje rondom de kerk en dan is het al genoeg” lachte hij.
3 man (Gijs, Rombout en ikzelf) besloten om eerst richting Rotterdam te gaan rijden. Nauwelijks op weg kregen we al direct de volle laag! Een stevige wind tegen met een pak regen werd ons deel. Gijs (de man in vorm!) had echter maling aan alles en trapte met een stevig tempo op kop de nodige kilometers weg. Het was erg rustig op de fietspaden, hier en daar een verdwaalde hardloper maar dat was het dan ook. De route liep door het Balijbos, naar Pijnacker, Oude Leede, door het Lage Bergse Bos richting Rotterdam. Aldaar al volledig doorweekt besloten we om het interieur van een horecagelegenheid te sparen, de koffiestop dus maar over te slaan en in plaats daarvan langs de Rotte richting Moerkapelle te gaan rijden. Met de wind nu vol in de rug konden we lekker doortrappen. Nabij Zoetermeer vond ik het welletjes, Gijs en Rombout besloten om er nog een extra lusje bij te doen (bikkels!).
Geen echt fietsweer dus, deze laatste tourrit, maar toch had het ook wel weer wat! Hopelijk de komende herfst– en wintermaanden wel wat beter fietsweer zodat we nog de nodige fietskilometers kunnen maken. Want voor je het weet staat de eerste toertocht van 2020 alweer op het programma!

Loek van Santen

C2
Waarschijnlijk wordt dit het kortste verslag van het afgelopen seizoen. Er was één telefoontje binnen gekomen met twijfel. Het was natuurlijk géén weer om van start te gaan, laat staan naar de start toe gaan!?! De captain, geheel verpakt in regenkleding, in elk geval wel, want je weet maar nooit. Inderdaad meldde nog een fietser zich met een bolletjes regenjas aan. Na overleg besloten ze samen om het maar bij het rondje van de Stompwijkse kerk te houden. De één zou het bed weer induiken en de ander dook onder de douche. Eigenlijk was dit de eerste échte verregende tocht en ook was er veel te harde wind. We hebben een geweldig fietsseizoen gehad. Grote dank aan de captain, die ons telkens maar weer bij de koffiestop bracht en thuis, met meestal de aantal kilometers, die op de toerkalender stond aangegeven. Ook dank aan alle trouwe C2 leden. We doen het met elkaar onder het motto: samen uit, samen thuis. Tot volgend seizoen, tot ziens in ons mooie dorp en misschien  al tot de 4e op de afsluitende feestavond. Voor de liefhebbers wordt er nog doorgefietst zolang het weer het toelaat en we starten dan om 09.00 uur.
Verslag namens Fried en Lia

Fietsen in het najaar
Met de regenachtige rit van afgelopen zondag is het toerseizoen van de Toerclub afgesloten. Dat betekent niet dat we onze fietsen moeten opbergen. Velen zijn nog enthousiast genoeg om ook de komende weken of maanden op de fiets te stappen voor een trainingsrit. Zeker in het najaar hebben we immers nog vaak mooie zondagen in het verschiet.
Vanaf 6 oktober is het vertrek om 9.00u en wordt de bestemming bij de start bepaald. Hopelijk blijft het nog lang goed fietsweer en kunnen we met een flinke groep het najaar in. Je bent van harte welkom!

Clubblad
Aan het einde van het fietsseizoen gaan we ook weer een nieuw clubblad “Op de Pedalen” samenstellen. Dat kan alleen in samenwerking met jullie allemaal! Heb je mooie, ontroerende of gewoon leuke verhalen over je fietsbelevenissen, schrijf ze dan eens op. Ook afgelopen seizoen is vast weer genoeg gebeurd om over te schrijven. Lever je fietservaring(en) met/zonder foto’s snel in bij de redactie: clubblad@toerclubstompwijk.nl