Stichting Oud Stompwijk

De redactie van Stompwiic heeft van nummer 13 een prachtig boekje gemaakt, dit boekje valt deze week of volgende week bij jullie in de bus. Van de geschiedenis in kaarten, het verhaal over Stompwijk van 200 jaar geleden, staat deel 3 genoteerd. Er komt nog een deel 4 en dan is dit verhaal compleet.
Verder een uitgebreid verhaal over de familie Van den Brink over het bijzondere boek dat Leo en Ton van den Brink geschreven hebben over hun vader en opa Antoon.
Een ervaring met de behandeling door Kees Veldhuis wordt verteld. Het huis op Dr. van Noortstraat 36 wordt uitgelicht, voor en na een ingrijpende verbouwing, een verbluffend mooi resultaat. De klas uit 1976-77 met de vijftigers van afgelopen jaar, staat op de achterkant, een klas met 27 leerlingen. Zelfs ik herken veel van hen, ook al zijn ze inmiddels wat ouder en hebben er veel zelf kinderen.

Kortom een boekje dat je wilt hebben natuurlijk. Ben je nog geen lid, geef je op via de website www.oudstompwijk.nl waar een inschrijfformulier op staat. Voor € 12,50 per jaar ondersteun je ons werk en krijg je 4x per jaar dit naslagwerkje thuis afgeleverd. Leden van buiten Stompwijk zijn natuurlijk ook welkom, zij betalen € 17,50 vanwege de verzending.

De volgende uitgave wordt een special over de openluchtvoorstellingen uit 1943, 1944 en 1945, ‘Het schouwtoneel der Wereld’, ‘De Geheimen van de Heilige Mis’ en ‘Plant de Meiboom’.
Wie heeft hier nog aan meegedaan of wie heeft er familie die hier aan meegedaan heeft of was toeschouwer bij een van deze spektakelstukken ? We hebben al aardig wat informatie, maar alle extra’s zijn welkom.

Ook de oorlogsverhalen en de verhalen van net na de bevrijding moeten verteld worden en bewaard blijven voor de volgende generaties. We zijn benieuwd hoe het er in Stompwijk aan toe ging in deze zware periode. Ging het gewone leven door of moest er ondergedoken worden, waren er onderduikers in huis of zaten er juist Duitsers in huis? Was er voldoende te eten en werd er eten uitgedeeld aan de stadsmensen die langs kwamen in het dorp?
Veel vragen waar een aantal mensen uit Stompwijk de antwoorden nog wel van weten. We zouden ze graag van u horen om er volgend jaar een indrukwekkende uitgave van Stompwiic mee te vullen. Voor nu veel leesplezier met nummer 13.

Ria Luiten