Bruggenfeest

De countdown is begonnen en de voorbereidingen zijn in volle gang. Afgelopen zaterdag zijn de bruggen langs de Dr. Van Noortstraat vanaf de Hoge Brug tot en met Akkerlust versierd met bolchrysanten. Bij de bruggen die zich aangemeld hebben, zijn 2 exemplaren geplaatst. Dankzij de inzet van twee ferme jongens Sem v.d.Salm en Cees Overdevest van Hoveniersbedrijf Joost Janson, die belangeloos de palen geleend heeft. (Deze worden na het bruggenfeest eerdaags weer opgehaald!).
In de schuur bij Joost Juffermans zijn vooraf de potten bewerkt d.m.v. een plankje eronder, waar de heren zich uitstekend vermaakt hebben. Door de goede voorbereiding kon er zaterdag actie ondernomen worden. Twee man palen zetten, twee man bloembakken plaatsen en twee vrouw bolchrysanten uitzetten.
Kortom een (Dorps)ketting. We hopen natuurlijk dat de plantjes regenwater krijgen, maar in geval het droog blijft, hopen we dat ze wat water krijgen zodat ze er volgende week extra fleurig bij staan, omdat alles wat aandacht krijgt, bloeit.
Verder hebben de aangemelde bruggen verlichting gekregen om hun brug of terrein mee te versieren en als organisatie zitten wij ons hierop nu al te verkneukelen, omdat dit tevens een belofte voor de donkere wintermaanden inhoudt.

Samen zingen
We starten om 16.00 uur in de kerk, waar burgemeester Klaas Tigelaar achter het kerkorgel plaats neemt. Een paar prachtige nummers voor zijn rekening neemt. Het geheel wordt afgesloten door onze koren uit Stompwijk. De beide kerkkoren zingen samen met wat oud prinsen, the Voices van Stompwijk en het Shantykoor uit Zoeterwoude. De handen worden in elkaar geslagen en stemmen vloeien samen. Want wie wil dat nu niet: “Zingen met de burgemeester”.
U bent natuurlijk allemaal van harte welkom. Eén geluid onder leiding van Dini Berbee. Er worden twee liederen ten gehore gebracht waaronder een bewerkte uitvoering van de Amsterdamse grachten. Eerder is hier door Wybo Suyten een andere tekst opgemaakt, deze is verder bewerkt door Dini Berbee. Van een ieder die meezingt op het altaar wordt verwacht dat je om 15.15 uur aanwezig te zijn om 15.30 uur gezamenlijk te oefenen. Later gaan we met zijn allen nog voor het Kulturhus zingen met het Shantykoor. Het Shantykoor zal later op twee andere verschillende plekken in het dorp te horen zijn. Er worden tekstboekjes uitgedeeld zodat we lekker kunnen meezingen.

Ouderen
Voor de ouderen onder ons staan 40 échte stoelen en tafels voor het kulturhus klaar. Er wordt een tent opgezet, zodat we in ieder geval droog en uit de wind kunnen zitten. We rekenen op de komst van minimaal 40 ouderen zodat elke stoel bezet is. Maar eerst natuurlijk naar het kerkorgelconcert in de kerk.

Jeugd
Voor de jeugd is er vooral actie op de boerderij van Van Boheemen (tegenover de nieuwe Passie), waar er vanaf 16.00 uur geschminkt wordt. Het team van Wendy, Karin, Maroeska, Laura staat klaar om iedere liefhebber te schminken. Er kunnen daar super bellen geblazen worden en een ballonnenman vertoont zijn kunsten. De ballonnenman gaat ook door het dorp, dus geen paniek, hij komt vanzelf langs.

Jongeren
De base zorgt voor hun eigen feestje voor het Dorpshuis, hier is een dj die voor de achter- en voorgrondmzuziek zorgt. Ook daar ben je welkom om aan te schuiven.

Golden ticket
Er wordt een aantal Golden Tickets beschikbaar gesteld, goed voor pakweg 20 hamburgers van Vieveen saté. De tickets zijn verstopt in de Dorpskettingen die buiten de Dr. Van Noortstraat worden verspreid. Voor de winnaar staat er een tafel klaar. De winnaars komen dus bijvoorbeeld uit de Van Santhorststraat, Akkermunt, Waterviolier. De golden ticket kan je alleen op zaterdagmiddag 28 september inwisselen bij het Kulturhus. Hier staat een barbecue klaar! De winnaar neemt buren en vrienden mee naar het Kulturhus, deze buren zorgen voor stokbrood en smeersels. De andere vrienden voor saté, saus en salades en dan is de feest compleet. Vergeet je drankje niet.

Jury
Er zijn prijzen voor de meest originele, creatieve of gezelligste brug. Een jury komt langs en zal dit beoordelen, De prijs wordt gebakken door Mariska van der Meer, dus dat wordt ‘delicieux’.

Muziek
We hebben veel talent in het dorp, maar er zijn er maar weinig die zich willen of durven te laten horen. Extra applaus voor de burgemeester. Natuurlijk hebben we het Shantykoor die op drie adressen van zich laten horen. En Music On, een band die nog niet zo lang samenwerkt, maar wel de nodige ervaring heeft. Carmen en Joysi laten zich eveneens van zich horen. Natuurlijk kan je je nog steeds aanmelden of ergens spontaan een plekje opzoeken.