Oude schoolmuur tussen Kulturhus en toekomstige woonplek gesloopt

Fa. v.d. Krogt is voortvarend bezig. Nauwelijks is de overdracht van het voormalige Fontein-terrein rond of een 1e stap naar toekomstige woningbouw is gezet. Het terrein moet bouw klaar gemaakt worden. Hoe sneller de noodzakelijke vergunningen er komen, hoe sneller er gebouwd kan worden. Er worden wel in afwachting hiervan al wat provisorische parkeerplaatsen voor auto’s en fietsen naast het Kulturhus aangelegd.

Alhoewel het slopen van de oude muur begrijpelijkerwijze bij sommige mensen pijn doet, moeten we realistisch zijn en de toegang tot woningbouw ontdoen van zoveel mogelijk belemmeringen, wat de snelheid weer ten goede komt.

En dat er haast is moge duidelijk zijn. Er moet snel gebouwd worden. De doorstroming moet op gang gebracht worden. Er moet voor ouderen en startende jongeren zo goedkoop mogelijk gebouwd worden. Geen gemakkelijke opgave, want zulke projecten zijn nauwelijks rond te krijgen. Maar toch is dit absoluut noodzakelijk om een ‘leefbaar Stompwijk’ te houden. Het is dus van vitaal belang dat de gemeente nu absolute prioriteit geeft aan ‘goedkope’ woningen in Stompwijk.

Er zijn nu voldoende geschikte locaties aan te wijzen, dus waar wordt op gewacht? Onderstaand de 4 nu bekende locaties, maar er zijn er vast een paar meer te vinden als de politieke wil en de prioriteit er maar is.

De locaties:
– Terrein naast Kulturhus
– Terrein oude Dorpshuis
– Terrein nabij ingang Westeinderweg
– Terrein voormalig Wit-Gele Kruisgebouw

Een brief met bovenstaande strekking wordt deze week naar de wethouders Bouw en Rouwendal door de Adviesraad gestuurd, om nogmaals te benadrukken dat er haast en dus werk aan de winkel is.

Namens de Adviesraad, Leo Oliehoek