Toerclub Stompwijk

Na een regenachtige nacht was ook de voorspelling voor de zondagochtend maar gematigd positief. Vooral in het westen werd nog een bui voorspeld en ook elders wellicht. De opkomst bij de sporthal was dan ook maar krap 40 fietsers die het wel aandurfden.
Met de 9 man van de A1 vertrokken we als laatste en haalden vervolgens diverse groepen in via Ondermeer en Noord-Aa. Via het Bentwoud ontweken we Boskoop en geleidelijk werden de wegen droger en brak af en toe de zon ook door. Dwars door de Reeuwijkse plassen kwamen we bij Woerden waar we onder een viaduct werden verwelkomd door een doedelzakspeler. Ik zag verder geen publiek, maar wel veel auto’s in zijn buurt. Geen idee dus wat zijn motivatie was om daar te staan spelen. Op de dijk naar Haastrecht moesten we nog even flink in de remmen, want er zat een hondje midden op de weg. Hij was zo druk met zichzelf dat hij voor ons geen aandacht had en liet ons ongemerkt passeren. Bij café Over de Brug zaten we lekker op het terras aan het water, met uitzicht op de brug. Deze ging zo nu en dan ook open voor de langskomende pleziervaart en daarbij valt ook genoeg te zien. Soms zelfs meer dan je zou willen. Op de terugweg reden we nog een rondje via Berkenwoude en terwijl we net nog hadden geconstateerd dat het zo lekker weer was geworden kregen we alsnog een vies buitje op onze kop. Gelukkig was deze al weer over toen we moesten stoppen voor een ‘lek’. Langs de A12 reden we daarna naar huis en waren na ruim 100km weer terug in Stompwijk.
Arno van Rijn

C1
Om kwart voor 7 regende het pijpenstelen en op dat moment haakte de eerste af en ook andere leden draaiden zich nog eens lekker om. Maar een van ons had al de motoren opgestart en hielp de andere 6 schapen over de dam. De route was door Peter uitgezet en dan belooft het een verrassende rit te worden. Hij heeft ons niet teleurgesteld, over de nieuwe brug in de Driemanspolder door naar Pijnacker, Delfgauw (de regenjassen aan) naar Delft dwars door de binnenstad. Langs de grachten over bruggen waar soms drie kerken tegelijkertijd zichtbaar zijn. Hier moeten we toch even schuilen onder een klein afdakje. We zijn nog 6 km van de koffiestop en die gaat pas om 10.00 uur open., dus tijd zat. Even na 10 uur bereiken we het Middelpunt in het prachtige Schipluiden met zijn mooie binnenstad waar een reiger op de hoge brug staart over het water. We drinken voor het eerst 3 bakkies koffie en zelfs de Ameretto lokt naar ons. Dan klaart het op en wagen we het erop. Langs het water fietsen we door Den Hoorn weer richting Delft. Door kleine straatjes waar studenten met kunstwerken opgesteld staan en we er zelfs lopend langs moeten. Er zijn tientallen ‘fotomomentjes’ maar ik laat ze aan mij voorbij gaan. Ook hier weer prachtige doorkijkjes over de met kroost bedekte grachten. Delft wauw. Langs Delftse hout, Balijbos, richting Westerpark, Buytenpark allemaal groene routes, helemaal mooi. Er moest flink getrapt worden want de wind was pittig waardoor we niet allemaal even zen thuis kwamen. Echter wel voldaan, toch maar gedaan!

Petra

C2
Vandaag was het fluit/startsignaal weer nodig om de groepen fietsers in gang te zetten. De C2 vertrok met 4 fietsers naar het Westland. Het was nog bewolkt en aan de frisse kant, maar gelukkig droog en met het windje in de rug trok de captain goed door via Zoetermeer, Nootdorp en Pijnacker. Bij Delfgauw zochten we het Gildepad op en toen we over de Schie en het spoor waren, deden we onze regenjasjes aan, want het dreigde wel. Daarna fietsten we door Midden Delfland rustig naar Schipluiden. Daar kwamen we een paar minuten voor tien uur aan bij onze koffiestop Het Middelpunt met bijna 26 km op de teller en wat regenspetters. Een prachtige koffie-boot aan het water. Na ’n half uurtje vertrokken wij richting het Woud en daar moesten we tien minuten schuilen onder een viaduct. De regen kwam met bakken naar beneden vallen. Dan gelijk maar een rook- en drinkmomentje inlassen. Toen het droog was fietsten we langs de buitenkant van Delft, Rijswijk en de nieuwbouw bij Sion richting De Vliet. De tegenwind wakkerde aan en we waren blij dat we Stompwijk weer in reden. Om 12.10 uur klokte de captain thuis 52 km af en het was een mooie fietsochtend. Dit was een ochtend om tussen de buien door te fietsen. Het verslag is namens Fried.
Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag 15 september gaan de A- en B- groepen naar Leimuiden. De C rijdt een tocht die eerder verregend is of om andere redenen uitgevallen. We vertrekken weer om 8.30u vanaf de sporthal.