Met blikvanger ‘De stier van Visser’

Stichting Kunst en Cultuur Zoeterwoude presenteert de 6e kunstroute

Op zaterdag 14 en zondag 15 september 2019, van 11.00 – 16.30 uur, staat Zoeterwoude weer in het teken van de KunstRoute. Voor de 6e keer krijgen bezoekers een kijkje achter de schermen bij kunstenaars. Stichting Kunst en Cultuur Zoeterwoude biedt daarmee een podium aan beeldende kunst in alle soorten en maten; van schilderkunst tot keramiek, van fotografie tot hedendaags design, van beeldhouwwerken tot innovatieve kunst. Tijdens deze editie fungeert de Dorpskerk in Zoeterwoude-Dorp als startpunt.

Zaterdag 14 en zondag 15 september van 11.00 – 16.30 uur
Drie jaren van voorbereiding en overwegingen om weer deel te nemen aan dit evenement. Drie jaren waarin de Stichting Kunst en Cultuur niet stil heeft gezeten. Er is bijvoorbeeld meegewerkt aan promotie van het Hundertwassergebouw. Dat is toch echt een architectonisch kunstwerk in omvang en grootte, die Zoeterwoude op de kaart gaat zetten.
We zijn met prachtige KunstSalons dichterbij de kunstliefhebbers gaan staan. Er wordt hard gewerkt aan de KunstUitleen Zoeterwoude. En dan nu weer onze overbekende KunstRoute. Een weekend vol met kunst in heel Zoeterwoude bij kunstenaars thuis, in de huiskamer, in hun atelier of ergens gezamenlijk, in bijvoorbeeld de Dorpskerk en de Goede Herder. Kleinschalig maar daarom vaak zo intiem en verbonden met de cultuur van Zoeterwoude. Kunstwerken in klei, hout, leer, verf, in woord, in beleving en in staal. Soms net even boven het maaiveld waardoor we worden gezien door vele mensen ook van buiten Zoeterwoude. Maar ook beroemde kunstenaars die beelden hebben staan bij oa de Hermitage en exposeren in vele steden.

Tijdens de KunstRoute zullen er diverse activiteiten plaatsvinden bij de stier, llet op de borden op het plein. Het kunstwerk zal tenminste tot 4 oktober van dit jaar op het Dorpsplein te zien zijn. Het bestuur van de stichting Kunst en Cultuur Zoeterwoude hoopt echter op een beslissing van het gemeentebestuur om de stier een blijvende plaats te gunnen.
Reageren? Mail uw reactie naar: destiervanvisser@gmail.com

Thema: ‘Dorpsgezichten’
In voorgaande kunstroutes kwamen meer dan 1000 mensen kijken naar de kunstwerken van Zoeterwoudse kunstenaars, verspreid over Dorp en Rijndijk. Daar gaan we op zijn minst ook dit jaar weer vanuit. Om het een echt groot feest te maken hebben alle kunstenaars uit Zoeterwoude uitgenodigd om hun werken te exposeren.
In Zoeterwoude tellen we vele kunstenaars. Van beeldhouwers, musici, theatermakers, kunstschilders tot graffiti-artiesten. Van figuratief tot abstract. Van klassiek tot modern. Van groot tot minuscuul klein. Van hobby tot professioneel. Van schilderen tot lassen. Van foto tot film.

24 locaties, 80 deelnemers
Stichting Kunst en Cultuur Zoeterwoude organiseert de KunstRoute om Zoeterwoudse kunstenaars de gelegenheid te geven zich te presenteren aan een groot publiek.

Elke drie jaar komen er circa 1000 mensen op af uit dorp en regio, en zelfs van ver daarbuiten. De meer dan 24 locaties vormen een levendige, laagdrempelige omgeving waar jong en oud van kunst kan genieten. Het is iedere keer weer een bijzondere ervaring. De KunstRoute biedt daarnaast een unieke gelegenheid om direct werk van de betrokken kunstenaars aan te kopen.

Unieke catalogus
Ook deze keer verschijnt een unieke catalogus met daarin een overzicht van alle deelnemers. U kunt ze allemaal vinden in onze prachtige catalogus, te verkrijgen bij iedere kunstenaar. Zoeterwoude, een kunstdorp met zeer gevarieerd talent.

Op de foto v.l.n.r.: Jaap van Dijk (vormgever), Lauran van Oers (secretaris), Wil van Leeuwen (voorzitter), Tiny van Velzen-van Santen en Aad Knops.