Beste dorpsgenoten,

Volgende week van 15 tot en met 21 september is weer de jaarlijkse collecteweek van de Nierstichting. Deze week zetten de collectanten zich weer in om bij iedereen langs de deur te gaan en u voor een donatie te vragen voor de Nierstichting. Hopelijk wilt u gehoor geven aan deze vraag en de collectant niet voor niets bij u voor de deur laten staan.
Samen kunnen wij het voor de nierpatiënten leefbaar maken want …..
Werken je nieren niet, dan ga je dood. De Nierstichting zet alles op alles zodat nierpatiënten in leven blijven en écht blijven leven: met een beter levensperspectief en meer vrijheid en energie om gewoon mens te zijn. In Nederland leven 60.000 mensen met ernstige nierschade of nieren die helemaal niet meer werken. Een nierziekte kan iedereen overkomen en gaat nooit over. Duizenden mensen zijn veroordeeld tot een dialyse-apparaat dat hun bloed moet zuiveren. Dat is heftig. Want dialyseren is geen leven, maar overleven. Drie keer per week naar het ziekenhuis om uren aan een apparaat te liggen. Een reële kans om binnen 5 tot 6 jaar te overlijden. En dat is niet alles: veel dialysepatiënten hebben een beperkt sociaal leven, zijn vaak moe en hebben niet de vrijheid om te gaan en staan waar ze willen. Elk jaar overlijden 1.000 nierpatiënten. De Nierstichting vindt dit onverteerbaar en strijd daarom voor meer transplantaties. We zetten in op preventie. Door vroege opsporing van mensen met nierschade, met voorlichting en door aandacht te vragen voor minder zout in het eten. We werken keihard aan een draagbare kunstnier en maken onderzoek mogelijk naar de genezing van nierziekten. Dit kunnen we niet alleen. De Nierstichting is afhankelijk van donaties, giften en vrijwillige bijdragen. Wilt u ons helpen bij het realiseren van onze doelen?

Met vriendelijke groet:
Wijkcoördinator van de Nierstichting; Sonja van Abswoude

P.S. Wilt u de Nierstichting ook ondersteunen door zelf te collecteren? Heel graag! Door blessure en vakantie mis ik een paar goede krachten. Ik heb er inmiddels al 2 nieuwe bij (heel fijn!) maar ik heb nog 1 plek over. Zou u mij en de Nierstichting willen helpen?
Neem dan contact met mij op op nummer: 06-51765570