9e Stompwijkse Oldtimerrit op zondag 8 september 2019

Al vroeg in de ochtend van deze bijzondere zondag stonden de echte liefhebbers hun auto nog even op te poetsen voordat zij naar de Bles toereden om zich te melden voor de 9e Stompwijkse Oldtimerrit. Marion Janson en Roselien Bennis zaten er klaar voor en al gauw bleek dat er dit jaar een record aantal mensen mee wilden doen. De dames van de Bles stonden klaar met  koffie en wat lekkers. Het was een goede start van de dag. Buiten stond het inmiddels vol met de mooiste oude automobielen op en rond het kruispunt, op de Meerlaan en langs de Dr. van Noortstraat. Het leuke van deze oldtimerrit is de verscheidenheid aan auto’s, een kleine gele Fiat stond gebroederlijk naast een mega grote Chevrolet. Een stoere jeep volgeladen met strobalen stond naast een elegante Jaguar, de snelle Porsches naast de VW-cabrio’s. Een rode en een gele Ferrari, de felle Lamborghini, de leuke Mini, een Jimmy jeep met aanhanger waarin een mini-uitvoering stond. Een fikse regenbui viel toen de meesten nog aan de koffie zaten, verder is het gelukkig mooi weer gebleven. Een paar buien afwisselend met zonneschijn. Echt open rijden was een gok, maar gelukkig konden de meeste auto’s het dak dicht doen. Via Voorburg, Voorschoten, Wassenaar, Katwijk, de Zilk, Vogelenzang ging de tocht naar het chique Aerdenhout waar de eerste lunchtip was bij Kraantje Lek. Iets verder lunchtip 2 Hemelse Pannenkoek en tenslotte tip 3 en 4 Pepers Pannenkoekenhuis of de Uitkijk. Bij de laatste zaten de meesten, maar daar duurde het wel even want één kok bleek niet te zijn op komen dagen. Niet erg natuurlijk, want we hadden immers de tijd. Daarna hebben wij iets fout gedaan, want we hebben 3 rondjes Aerdenhout gehad voordat we de juiste richting weer gevonden hadden. Het was er prachtig dus het was geen straf. De tweede helft ging langs Cruquius, Lisserbroek, Buitenkaag langs het water, de Weteringbrug over en achter door Roelofarendsveen naar Hoogmade. Toch weer wat nieuwe wegen langs de Braassem en de Wijde-AA.

Knap dat Adrie en Joost ons nog steeds weten te verrassen. De afsluiting was zoals elk jaar bij hectometerpaaltje 5.0, hier was een warm onthaal door de families Janson en Bennis, die in voorbereiding naar de 10de editie al extra uitgepakt had met een live muziek optreden.

Er werden nog wat auto’s bewonderd, wat gedronken en nagepraat over de tocht en prijzen uitgereikt aan de mensen die de meeste foto’s gevonden hadden. De equipe van Carlo van Bemmelen was het meest fanatiek geweest en hadden er maar liefst 9 van de 10 goed.

Iedereen was het erover eens dat het weer goed georganiseerd was en daarom bedankt Adrie, Roselien, Joost en Marion. We proberen er volgend jaar zeker weer bij te zijn voor de jubileumeditie.

Ria Luiten