Thomas en Tiny in het zonnetje

Vandaag werd de kerk en begraafplaats weer schoongemaakt. Elk kwartaal gaat er flink de bezem door de kerk. Trouwe helpers zijn dan Thomas en Tiny Lelieveld. Ze stonden vorig jaar bij de schoonmaakactie van het dorp in de schijnwerpers. Er zijn toen toezeggingen gedaan om hen te verwennen met grijpers en gekleurde hesjes om hun bijna dagelijkse ronde langs de Kniplaan en de Vogelplas vergemakkelijken. Ze zijn het die nu ruim 26 jaar dit gebied afval vrijhouden. En dat is zeker na het weekend een flinke klus. Zij betreuren het dat er meerdere afvalbakken weggehaald zijn. Dit was in het kader van de bezuinigingen en dat zou kloppen als de mens ook iets beter zijn eigen rotzooi opruimt of weer mee terug neemt. Zo ver is men nog niet.
Er wordt bij de gemeente gekeken of er weer bakken teruggeplaatst kunnen worden. Thomas en Tiny zorgen er dan voor dat ze weer gevuld worden.

Er werd even een momentje gepakt tijdens de schoonmaak van de kerk, met het altaar als podium en hun collega’s als publiek. Een vette bos bloemen erbij, waarbij hier de credits gaan naar Stichting Vlietwensen en het Van Ravesteijnfonds omdat er door hen geld ter beschikking is gesteld voor vergroening van het dorp, zoals de bloembakken en nog andere lopende plannen. Nou als iemand zorgt voor frisse en schone vergroening dan is dat dit stel. Een applaus van de aanwezigen en het hele dorp.

Petra