Ondanks de warmte een sportieve en gezellige wedstrijd van de Blesruiter menners in het Wilsveen

Traditioneel staat er op jaarprogramma van de Blesruiter-menners de wedstrijd in het Wilsveen. Zondag 25 augustus was het zo ver. Een wedstrijd waarbij drie onderdelen achter elkaar worden verreden. Als eerste een dressuurproef gevolgd door een vaardigheidsparcours (kegeltjes), de 15 poorten met ballen dienen zo snel mogelijk te worden afgelegd uiteraard zonder de ballen er af te rijden. Hierna dienen er zes verschillende hindernissen te worden verreden met vijf of zes poorten die in de juiste volgorde dienen te worden genomen.
De drie onderdelen worden apart beoordeeld maar via een puntensysteem wordt uiteindelijk de totaal rangschikking per klasse bepaald.
Het was warm, maar desondanks zeker goed te doen voor de paarden en pony’s. Er was gezorgd voor voldoende waterpunten en rust momenten tussen de verschillende onderdelen en hindernissen.
De wedstrijd begon zaterdagmorgen rond 9.00 uur met koffie. Een grote groep vrijwilligers was present om alle wedstrijd elementen op te bouwen en dat liep als “een Speer”. Traditioneel zorgt Sjaan Spaan na de opbouw voor een belegd broodje (dit jaar als extra een gebakken eitje) en dat werd genuttigd rond 12.00 uur dus was de opbouw in recordtijd “gepiept”.
Natuurlijk probeerde iedereen zo goed mogelijk te rijden en daardoor zo hoog mogelijk in de rangschikking te eindigen. Maar uit de vele reacties van het vele publiek en deelnemers bleek toch ook dat men het vooral een leuke, ontspannen en sportieve wedstrijd vindt.
Dat bleek ook na afloop, alle deelnemers waren, nadat ze de paarden en pony’s verzorgd of thuis gebracht hadden, terug gekomen voor de prijsuitreiking van deze dag maar tevens ook die van de drie gehouden Outdoor wedstrijden van het afgelopen jaar.
Bij de enkelspan paarden was de gedoodverfde winnaar Kitty met haar ervaren Dirkje, maar ze bleek een niet herstelde fout te hebben gemaakt, dus pakte Iris Flaton met Wilco de hoofdprijs knap gevolgd door Nancy Vermondt met Tinkie.
Bij de enkelspan pony’s was er ook een verrassing; niet de snelle Fell pony van Aad Borst of de zeker zo snelle Filia met Henry Landman prijkte boven aan de uitslag maar Leonie v/d Berg met Marit (ook altijd super snel) ging er met de eer vandoor, keurig gevolgd door Wendy van Sloten met haar kleine Tinker Zwartje.
Voor de volledige uitslag op onderdelen kijk op www.blesruiters.nl
Er was na de wedstrijd volop gelegenheid voor een praatje en evaluatie van de wedstrijd, een hapje en drankje ontbraken uiteraard niet en daar werd dan ook dankbaar gebruik van gemaakt. Het bleef nog lang gezellig.
Voor een dergelijke wedstrijd met drie onderdelen en uiteraard niet te vergeten de catering heb je veel vrijwilligers nodig en die hadden we, alle plaatsen konden goed ingevuld worden. Om niet het risico te lopen om maar één iemand te vergeten.

Allemaal hartstikke bedankt, Ab