Het einde is in zicht! Dorpshuis verhuisd!

Afgelopen week is er enorm gewerkt door diverse vrijwilligers en gebruikers van het Dorpshuis. Tot aan de laatste draadnagel is alles uit het Dorpshuis verwijderd en/of verhuisd, of met de container afgevoerd. Werkelijk een grote klus en een groot compliment aan allen.

Helaas konden we niet alles kwijt. Er staan wat kisten, tafels en een fors aantal stoelen buiten voor het Dorpshuis. Wie er wat van wil, kan ze gratis weghalen. Ook het grote “kliederkunstwerk” kan helaas niet mee verhuisd worden.
Wie er een plek voor heeft? Die mag het hebben!

Vanaf vandaag zijn weer twee gebruikers gestart in het Kulturhus… Nadat de Dorpsketting, Kinderopvang en Bibliotheek zijn gestart, zijn vandaag de Bridgeclub en de Yoga begonnen. Ook de School is weer begonnen en het is een lust om te zien hoe de kinderen het nieuwe schoolplein bezetten. In de loop van deze week starten de Ouderensoos, de Muzieklessen, de Fanfare en de Hobbyclub.

De Bibliotheek wil proberen maandag, dinsdag en donderdag van 09:30 tot 10:30 uur open te zijn. En op woensdagavond van 19:00  tot 20:00 uur. En natuurlijk op vrijdag …. Maar dat was al.
Een ieder kan dan binnenlopen en leren om zelf je boeken te ruilen. Tegelijk houden ze dan vrije inloop en is het altijd leuk om een bakkie te doen of een praatje te maken.

Zo komen we langzaam tot een volledige bezetting. De jeugd heeft het wat moeilijker, zij kunnen nog niet van hun nieuwe ruimte gebruik maken en blijven nog wat langer in de kelder van het oude Dorpshuis.

Het oude Dorpshuis is overgedragen aan de gemeente. Daar kan dus niemand meer in. Het gebouw zal 24 uur x 7 dagen per week, dus continue, bewoond bewaakt worden tot de definitieve bestemming bekend is.
a.s. maandag 9 september vergadert de feestcommissie voor de opening en dan zal de definitieve datum ook bekend gemaakt worden.

Tot zover Dorpshuis/Kulturhus verhuizing,

Mvg Leo  Oliehoek
Locatiemanager