Collecte Prinses Beatrix Spierfonds

Van 8 t/m 14 september is weer de jaarlijkse collecteweek van het Prinses Beatrix Spierfonds. Dit is een van de belangrijkste inkomstenbronnen van het fonds. In deze week collecteren ruim 30.000 vrijwilligers door het hele land voor de strijd tegen spierziekten. Mede dankzij deze collecte kunnen er weer veel onderzoeken gefinancierd worden.
Onderzoekers aan de universitair medische centra in Leiden en Rotterdam hebben met behulp van stamceltechniek 3D-spieren gekweekt uit huidcellen.
Menselijke minispieren die kunnen bewegen en samen trekken net zoals een echte spier. Bovendien zijn de 3D-spieren gekoppeld aan een chip waardoor de bewegingen uitgelezen kunnen worden. Deze ‘muscle-on-a-chip’ betekent een enorme stap vooruit voor onderzoek naar spierziekten en mogelijke medicijnen.
Een ander belangrijk onderdeel van de campagne is Pippa-het houten drukpoppetje dat symbool staat voor de verwoestende impact van spierziekten.
Van 26 augustus tot 15 september is Pippa weer volop te zien als commercial op TV en social media.

QR- code,
De in 2018 geïntroduceerde en zeer populaire mogelijkheid via QR-code te doneren is niet meer weg te denken uit de collecte. Iedereen kan dit gemakkelijke alternatief voor kleingeld aanbieden. De QR-code is snel en eenvoudig te scannen met een smartphone in combinatie met de meeste bankier apps of de IDEAL app. De QR-code is afgedrukt op alle legitimatiebewijzen en de donatiebonnetjes die de collectanten bij zich hebben.

Wij hopen daarom van harte dat u het Prinses Beatrix Spierfonds een warm hart toe draagt en een donatie aan de collectant wil geven.

Met vriendelijke groet, Hélène v.d. Bosch,
coördinator van het Prinses Beatrix Spierfonds