Buitenburen

Op zondag 1 september 2019 werd bij Arie Breedijk een burendag georganiseerd van de driebuurtschappen, Wilsveen, Stompwijkseweg en Paddemoes. Ook al hebben deze buurtschappen hun eigen activiteiten zoals de jaarlijkse barbecue in Wilsveen en de viswedstrijd langs de Stompwijkse Vaart. Het is ook mooi om elkaar daarnaast ook te treffen. Zelfs bewoners waarvan de huizen nog in aanbouw zijn, waren uitgenodigd, een mooie manier om kennis te maken. Het programma was zeer goed samengesteld door het 8-koppige bestuur.

Ik was op visite met Midvliet om weer een sfeervolle impressie te maken. Ik heb wat toeren moeten uithalen om én de fiets driedaagse en het buurtfeest mee te maken.

Het zag er weer zeer gelikt uit, tentjes, toilettenblok, uitnodigende gedekte tafels met zelf gemaakte lekkernijen, hartige taarten, komkommers vermomd als krokodil. Er werden pakken poffertjes weggebakken, hartig en zoet wisselden elkaar af. Mijn wens om af te vallen kwam opnieuw in gevaar. Vazen met veldbloemen, schminken, een vogelshow en schapen drijven met bordercollies. Ik viel mijn neus in de vogelshow en een show was het. Sjobbe kon bijzonder smakelijk vertellen over zijn vogels. Hij heeft er een stuk of vijftig en het hoort bij zijn leven, alles wijkt voor zijn vogels. Van kleine uiltjes, valken, gieren tot de gigantische zee-arend.
Daarbij waren er ook twee schaapsherders,, die met zelf meegebrachte schapen en 3 bordercollies een show weggaven.

Er was een quiz en aan elke tafel werd er druk met elkaar overlegd. Kijk en dan kom je met elkaar tot een antwoord.

Gastheer Arie Breedijk werd bedankt en beloond met een leuke foto op doek van zijn eigen koeien.

Ik heb mooie foto’s van de vogels en Sjobbe, maar op de een of andere manier wil het niet meer lukken om deze doorgezonden te krijgen naar onze eigen mailbox die opeens lijkt te haperen. Omwegen helpen niet en de klokt gaat al richting half tien. De redactie hijgt in mij nek, toetsenbord weigert en dat soort trammelant. Paar foto’s van internet gehaald waar de vogels op lijken, alleen Japie de uil was een stuk jonger en woog nog maar slechts 250 gram. De Arend daarentegen woog wel 5 kilo. En ik ben na dit weekend weer het gewicht van een flinke valk aangekomen. Volgende week beter.

Petra