Bruggenfeest 2019, deel 2

Het gonst in de lucht… De eerste aanmeldingen zijn binnen. Een vaak gehoorde vraag is: “Ja maar als ik mijn brug beschikbaar stel, kan ik zelf nergens heen.” Niets is minder waar. De brug, dijk, snippergroen wordt immers gedeeld met buren, vrienden, kennissen en voorbijgangers. Er is altijd wel iemand die de honneurs kan waarnemen. Zie het als een basis van waaruit je af en toe kan ontsnappen en ergens anders aan kan schuiven om contacten te verversen of vernieuwen en daarna weer terug te keren naar de basis.

En ja, wat als je daar nu niet woont en wel mee wil doen met je straat, voetbalteam, bridgeclub. Dat kan altijd. Je meld je aan en wij zorgen voor een biertafel en banken die dan voor je gereserveerd worden op een dijk of plein of groenstrook.
Je neemt zelf je tafelkleed, vaasje bloemen, bestek, borden e.d. mee of je verdeelt deze taken onder de overige tafelgenoten om optimaal te kunnen genieten. Spreek af wie wat maakt en deel de kosten.

Schrijf je in als bewoners van de Meer en Geer, Tuinbouwweg, Laantje van de dokter, Pinksterbloem, Westeinderweg, Veilingweg, Huyssitterweg, Van Merodestraat, Van Santhorststraat en niet te vergeten Akkermunt. Samen sterk!

Ga de buurt op en mobiliseer dit met elkaar. Valt dit feest samen met je:
“wie-heeft-de-grootste-pompoenwedstrijd” dan komt dat mooi uit. In plaats van achter in de tuin, ga je voor in je tuin zitten en het hele dorp helpt mee met jureren. De uitstalling van de pompoenen dragen bij aan de uitstraling van je brug en snippergroen. Hoe feestelijk dat oranje en groen.
“Ik kom die dag net terug van vakantie!”. Hoe leuk is het dan als je door de buurt ontvangen wordt met een welkom thuis barbecue. In plaats van boodschappen doe je wat in de fooienpot!

Aanmelden, ideeën, reserveringen biertafels stuur je bericht aan:
redactie@dorpsketting.nl

Petra