Boekje bij gelegenheid 200 jaar kerkhof

Afgelopen 11 augustus was het precies 200 jaar geleden dat ons kerkhof is ingewijd. Zo’n jubileum laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan.
Tijdens Open Monumentendag, zaterdag 14 september, besteden we in de kerk volop aandacht aan alle attributen die nu of vroeger gebruikt werden bij een begrafenis. Daarnaast kunt u de jubilaris natuurlijk ook even in alle rust bekijken. En kijk dan niet alleen naar het oude gedeelte, maar kijk ook eens naar de nieuwste aanwinst. Op 11 augustus gezegend en nu dus in gebruik: een echte uitstrooiplek op het kerkhof.

Om u wat meer te vertellen over de laatste rustplaats van Stompwijkers uit voorbije eeuwen, over gebruiken bij een uitvaart door de eeuwen heen, en over het ontstaan van ons kerkhof is een boekje gemaakt. Naast veel informatie bevat het ook heel veel illustraties. Op Open Mon.dag is dit boekje te koop voor € 2,-.

Tijdens de geschiedenis van ons kerkhof zijn er veel mensen geweest die op de een of andere manier iets hebben geschonken of bijgedragen. Van veel mensen is de inbreng niet meer na te gaan, maar in het boekje staan een aantal namen genoemd. Van een paar van hen heb ik de gezinssituatie uitgezocht. Mensen die kunnen aangeven dat zij een (achter-) kleinkind zijn van Arnoldus de Jong (1825-1898) of van Johannes Belt (1816 – 1873) krijgen 50% korting op het boekje of een klein stukje van hun eigen stamboom.

Bent u niet in staat om de kerk tijdens Open Monumentendag te bezoeken, dan kunt u het boekje ook krijgen door mij een mailtje te sturen of te bellen (aanspreken als u mij tegenkomt mag natuurlijk ook).

Marianne Turk
Marianneturk2016@gmail.com
Tel 06 30627336