Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondagochtend hadden we geen omstandigheden die je zomers kunt noemen. De lucht was grijs en af en toe viel er wat miezerregen. De buienradar gaf aan dat dat nog wel even zo kon blijven. De opkomst bij de sporthal was dan ook niet zo groot. Ik schat dat er zo’n 25 de gok waagden dat het misschien toch mee zou vallen.
De A1 was op het laatste moment toch nog met 5 man en dus voldoende om zelf op pad te gaan voor de rit naar Breukelen. Voor mij als captain de eerste keer, want vorig jaar was ik niet bij deze rit. Vooraf had ik even gespiekt op Strava hoe de mannen vorig jaar gereden waren. Een mooie route die ik in grote lijnen nog wel een keer kon gebruiken, maar het extra lusje door de Loosdrechtse Plassen hebben we maar overgeslagen deze keer. Het laatste stuk tot de koffie reden we langs de Vecht. Een mooie omgeving waar je schitterende oude landhuizen langs het water ziet staan. Onderweg was de weg vaak wel nat, maar met de regen viel het uiteindelijk erg mee. In de buurt van Breukelen begon het net weer wat te spetteren dus kwam het goed uit dat we daar onder de grote parasols konden plaatsnemen. De terugweg ging o.a. door de Meije, waar het met dit weer ook rustig is. Elk nadeel heeft zo zijn voordeel. Na ruim 110km waren we terug in Stompwijk en zeer tevreden dat we toch geweest waren.
Arno van Rijn

C1

Afgelopen zondag, tja, wat zal ik er over zeggen? Veel regen voorspeld, dus weinig animo voor de wekelijkse toerrit. Wij waren slechts met 2 vrouw voor de rit maar Maasland. Gelukkig mochten wij bij de C2 aansluiten, die met 5 man/vrouw waren. Ria en ik hielden gepaste afstand, wij droegen de rode lantaarn. Het leuke van met iemand anders meerijden, is dat je op weggetjes komt, waar wij normaal gesproken niet fietsen. Voor de koffie had ik nog mijn regenjasje aan, eigenlijk totaal overbodig, want gelukkig was het gestopt met regenen. Na een zeer voorspoedige eerste helft, kwamen wij rond 10 uur aan bij het Wapen van Maeslant, waar wij verwelkomd werden met een kopje heerlijke koffie. De fiets van Toos moest nog even aan het stroom, maar help, er stond geen stroom op het stopkontakt. Even binnen gevraagd en jawel hoor, de fiets van Toos kon aan het infuus. Na het tweede bakkie, bestegen wij allen weer onze stalen rossen en togen wij huiswaarts. (Zonder regenjassen). We namen de oude route van de 11-Dorpentocht, want zo konden wij het stuk langs de rijksweg vermijden en reden wij veel meer door de prachtige natuurgebieden, die Midden Delfland rijk is. Onderweg was er nog even een grote schrik, want de fiets van Johan deed raar en met de val van vorige week nog vers in ons geheugen, stond ons hart even stil. Maar er bleek even verkeerd geschakeld te zijn, dus dat viel weer reuze mee. Na enkele tellen, konden wij onze weg weer vervolgen en gebeurde er gelukkig niets vreemds meer. Ik zette mijn fiets rond kwart voor 1 weer in de achtertuin met ruim 68 kilometer op mijn teller. Voor de mensen, die thuis zijn gebleven voor de regen: zo ontzettend jammer, het was écht prachtig fietsweer, wij hebben genoten.
Trees

De C2 vertrok met 7 fietsers, waarvan 2 dames van de C1 groep voor een koffiestop bij ‘t Wapen van Maeslant. Met een tegenwindje, bewolking en af en toe ’n licht miezer regentje, volgden wij veelal de pijlen van de 11-Dorpentocht.  We fietsten door de plaatsen Zoetermeer, Pijnacker, Delfgauw en Schipluiden, waar een kleine omleiding was bij de Hoge brug naar Maasland. We moesten ook een keertje stoppen vanwege pech aan de redrailleur, maar konden gelukkig het euvel oplossen, zodat we om 10.10 uur met 31,5 km bij de koffie aankwamen. In deze koffietent komt de Toerclub wel verschillende keren per jaar. De terug route ging langs Vlaardingen naar Kandelaar. Na het tunneltje onder de A13 reden we richting de Ackerdijckse Plassen. Toen naar Delfgauw en Pijnacker, waar het opgeknapte Viruly pad weer opengesteld was. Via Nootdorp naar de Kostverloren en de Stompwijkse weg. Midden Delfland blijft een mooi natuurgebied om doorheen te fietsen. We hadden terug heerlijk de wind in de rug. Met ruim 68 km plaatste de captain als laatste om 12.45 uur de fiets tegen de erker aan. Diegenen die voor de regen thuis bleven en daar was ondegetekende ook bij, hadden het mis: het was prachtig fietsweer volgens de captain.
Het verslag is namens Fried.

Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag 25 augustus lijkt het uitstekend weer te worden voor een bezoek aan Strand Zomer aan het Meijepad. Dit is dan ook de bestemming voor de A en B-groepen. De C gaat naar het Tolhuis bij Nieuwveen. We vertrekken weer om 8.30u vanaf het Klaverblad.