Iets om te overdenken….

Vraag eens een willekeurig iemand wat hij of zij belangrijk vindt in het leven. Je zal zien dat je meestal als antwoord krijgt liefde, geluk, gezondheid. Laten we die laatste er eens uitpikken: gezondheid.
Het wordt vaak achteloos gezegd, niet weten hoe het leven is als je niet gezond bent. Het maakt niet uit wat je hebt, ik heb het echter niet over een snotneus of een griepje, er zijn zoveel ziektes die je het leven erg moeilijk maken. ALS, MS, kanker, reuma, hart- en vaatziekten…..noem maar op. Het heeft een impact op je leven waar een gezond mens geen weet van heeft. Medicatie met allerhande bijwerkingen, beperkingen van je lijf, behandelingen bij dokter of ziekenhuis revalidatie en nadenken bij alles wat je doet.
Men zegt het zo achteloos, zo clichématig, maar echt geloof mij gezondheid is het belangrijkste dat er is. Je krijgt het cadeau, wees er zuinig op maar soms kan je er niets aan doen en overkomt het je gewoon. Geloof mij, ik spreek uit ervaring.
Wees je bewust dat een gezond lichaam niet zo gewoon is als het lijkt en steun mensen die het nodig hebben. Een luisterend oor, een boodschapje doen, een kopje koffie drinken… dat maakt het voor de zieke wat minder zwaar en voor de gezonde een beetje bewustwording!

Naam en adres bij redactie bekend