Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag was het weer prima fietsweer en daarom verschenen 55 fietsers aan het vertrek voor de ritten naar ’s Gravenzande of de Rottemeren.

De C1 groep. Rondje de Rotte

Deze mooie zondag waren we met een aardig clubje, met zijn 12en inclusief een gastrijder. Ook hij reed met een e-bike en telde ik er dus vandaag 7. De koffietent is in Oud Verlaat en de captain besloot het hele rondje langs het water te gaan. Door Zoetermeer, het Kangoeroepad is nog afgesloten, dus even een alternatief gekozen, dan ben je al gauw aan het begin van De Rotte. Soms goed oplettend op de medeweggebruikers, ging het lekker vlot. De jasjes bleven nog even aan, er stond een frisse wind nog. Over de brug bij Rotterdam en aan de andere kant weer verder, alhoewel Aad een bordje “doodlopende weg” over het hoofd zag kwam hij toch weer bij de rest van de groep uit.

Na 30 km. kwam de koffietent in het zicht, die op dat moment nog gesloten was, maar eer dat de fietsen gestald waren kwam de serveerster er al aan. Ze doet vast aan gewichtheffen, want in één keer bracht ze de volle 12 kopjes op tafel, wie doet dat haar na? Na de koffie, de zon scheen inmiddels, reden we voor de wind, het rondje afmakend, terwijl een van ons een kortere route naar huis nam. Via Moerkapelle, Kruisweg en wist Jan een nieuw stukje fietspad langs Oosterheem, wat ook op de dijk van het Bentwoud uitkomt en we bij de C2 konden aansluiten. Nog even langs de Noord Aa naar huis en stonden er bijna 55 km. op de teller. Weer een mooie route en een fijne fietsdag achter de rug.

Annie van Rijn

Aanstaande zondag 11 augustus staat voor de A en B de route naar Kinderdijk op het programma. Ook de C heeft een verre bestemming op de kalender staan want zij gaan naar De Zilk. We vertrekken weer om 8.30u vanaf het Klaverblad.

Op 17 augustus hebben we de Mergellandroute op de kalender staan. Omdat een aantal ‘vaste’ deelnemers verhinderd is willen we graag eerst even inventariseren of er genoeg animo is voor deze mooie tocht. Laat het daarom deze week even weten aan Arno van Rijn, 06-45488919.

De C2

Om 08.30 uur werd onze captain door de voorzitter gemaand om het fluitsignaal voor de start te geven. Al doende kwamen de groepen een voor een in beweging. Met 7 fietsers vertrok de C2 op deze heerlijke fietsdag voor een koffiestop bij De Roerdomp in Zevenhuizen. Dit keer via het Bentwoud, de Kruisweg en een stukje langs de A12 naar de Rotte Meren. We reden tot aan Rotterdam, waar we de Rechter Rottekade inwisselden voor de Linker Rottekade. We reden veelal achter elkaar, wel zo veilig. Even na 10.00 uur kwamen we met 32,5 km bij de Roerdomp aan, waar een van ons al zat te wachten op onze groep. Vanwege de revalidatie fietste zij nog niet de gehele Rotte rond. We hebben heerlijk van de koffie en de lekkernijen genoten op het mooie terras, die ook gevuld was met vele Swift rijders. We vervolgden onze terug route richting Moerkapelle en bleven de Julianastraat steeds volgen tot aan het ’s Gravenwildertpad: de polderweg naar het Bentwoud. Opgemerkt moet worden, dat het Bentwoud vaak in onze routes voorkomt. Je kan er op verschillende manieren doorheen en het is daar heerlijk fietsen. Zowel op de heen als op de terug route kruisten de twee C groepen elkaars pad tot samensmelting aan toe. Via de Slootweg en de Bovenmeer klokten wij precies om 12.00 uur thuis af met 55 km op de teller.

Groetjes, Lia

Zondagmorgen 4 aug

Werd wakker met goede zin om rondje te gaan fietsen met de Tc, maar zouden er nog meer liefhebbers zijn in deze vakantie periode? Bij de sporthal aangekomen waren er nog 9 liefhebbers. Onze vaste captain Arno was nog aan het bij komen van een tweeweekse hoogte stage in Spanje zodat Ronald de honneurs waarnam. We vertrokken klokslag half negen richting Snowworld waarna we via een mooie route richting Oude Leede en de Zweth reden. We reden tegenovergesteld als dat we gewend zijn maar kwamen toch bekende punten tegen, er zijn natuurlijk meer wegen die naar Rome leiden.

Daarna vervolgden we onze weg richting Maasland met wederom een onbekend stukje weg die later toch weer in een bekende route uitkwam. Toen langs de A20 richting Hoek van Holland om vervolgens via de de nieuwe waterweg richting ‘s Gravenzande. Maar eerst moesten we nog even de maeslantkering heuvel bedwingen om met 58 km bij de koffie aan te komen. Daar werd de koffie met een heerlijk puntje vlot op tafel gezet zodat we tijd genoeg hadden om even Ronald zijn nieuwe wielen te bespreken .

Na de koffie richting Kijkduin, Scheveningen en Meyendel om via Voorschoten op huis aan te gaan. Aangekomen bij de Kniplaan ben ik nog meegefietst richting Leidschendam om toch de 100 km aan te tikken.

Om 12.10 uur thuis in Stompwijk met precies 100 km op de teller

Gr Guus vd Bosch