Wildplukken, bereiden en proeven bij Buitenplaats Molenwei

Wildplukken zit in ons DNA. Jagen, vissen en verzamelen waren door de eeuwen heen de middelen voor ons bestaan. Tegenwoordig is wildplukken hip, leuk en vooral heel leerzaam. Het is momenteel populair onder jongeren en ouderen. In de duinen, bossen, parken en zelfs in de stad wordt gretig geplukt.
Kitty Hinkenkemper is wildplukster in hart en nieren en leert anderen mensen de don’t en do’s van het plukken. Ze neemt natuur- en kookliefhebbers, ervaren en onervaren wildplukkers mee en leert hen hoe je van verschillende planten heerlijke wildplukgerechten maakt. Zelfs ervaren moestuinders en siertuinliefhebbes laten zich graag verrassen door mogelijkheden van het wildplukken. De toepassingen van in het wild groeiend en bloeiend groen gaan verder dan koude en warme gerechten, want ook verzorgingsproducten, pickels, gedroogde thee, kruiden en zelfs alcoholische dranken kun je zelf maken.
Kitty, van origine Leidschendamse, heeft haar eigen wildpluk donderdag dinner bij Appeltje Eitje in Den Haag, waar zij haar gasten verrast met wilde gerechten. Beginnende wildplukkers zullen er bewust van dienen te zijn dat het plukken onder de stroperij valt en strafbaar is. De voornaamste reden dat wildplukken verboden is, is om de natuur te beschermen en dieren te voorzien van voedsel. Maar het plukken wordt wel gedoogd als je enkel een klein champignonbakje vult voor eigen consumptie.
In het buitengebied van Leidschendam-Voorburg liggen boerenerven met een ruime keus aan plukgroen waar bijna jaarrond geplukt kan worden. Volgens Kitty kunnen boerenerven een walhalla zijn voor plukkers door de diversiteit aan groen, verwilderde bosschages en verstopte plekjes. Kitty kijkt er naar uit om op het platteland te gaan plukken want dan kan ze met nieuwe gerechten aan de slag.

Op zondagmiddag 11 augustus neemt Kitty met Kit’s Kitchen haar gasten mee op natuurtoer bij Buitenplaats Molenwei aan de Stompwijkseweg. Na een inspirerende kennistoer gaan de deelnemers lekkere dingen maken van Vlierbessen en e.a. proeven.

De wildpluk workshop en doe-het-zelf proeverij begint om 2 uur en eindigt rond half 5, deelname kost € 25,- . Als je een leeg jampotje en een half literflesje meeneemt krijg je deze gevuld mee naar huis.
Meer informatie over het evenement op de facebookpagina van Buitenplaats Molenwei of Kit’s Kitchen of bel met 06 3126 9592.
Tickets verkrijgbaar via de fb pagina, maar telefonisch reserveren mag ook.