Stichting Oud Stompwijk op de Landlevenfair

Zaterdag was het de dag van de Landlevenfair en er was heel slecht weer voorspelt, code oranje, rood, maar even na elven werd toch het sein gegeven dat het door kon gaan. Gelukkig maar, want er was al aardig wat werk aan vooraf gegaan. Het werd zelfs een beetje zonnig tijdens de opbouw. Dit jaar hadden wij een prachtige stand, gesponsord door pdro.nl partyverhuur. Al tijdens de opbouw werd het druk en eigenlijk is het de hele middag druk gebleven in onze stand.

Even was er een enorme bui met een beetje onweer en dat zorgde voor een nog vollere stand en veel gezelligheid en saamhorigheid. De verhalen kwamen los, veel toezeggingen van materiaal en behoorlijk wat nieuwe lidmaatschappen.
Mochten jullie ons misgelopen zijn of dat jullie er vanwege de drukte niet meer bij konden komen, maar wel lid willen worden of mooie foto’s en/of verhalen hebben? Alles is nog steeds welkom. Kijk op:
www.oudstompwijk.nl of stuur een berichtje naar redactie@oudstompwijk.nl

Tijdens de Landlevenfair konden mensen bij ons hun kennis testen over Stompwijk. Helaas is er niemand met alle antwoorden goed, Tilly Waayer en Adrie van Santen hebben het beste resultaat met maar 1 fout antwoord. Zij hebben het formulier samen ingevuld, dus dubbele kennis. Goed gedaan!
De meeste mensen hadden de oprichtingsdatum van de fanfare fout, dat was in 1910. In 1909 werd Harddraverij Nooit-Gedacht opgericht. Ook het beroep van Maerten vd Velde werd vaak verkeerd ingevuld, hij was pastoor van Stompwijk van 1635 tot 1639. En de eerste ponyrace met Paulientje in 1970 werd gewonnen met berijder Gerard de Jong. Berijder Adrie de Jong won in 1973 en Maurice vd Bosch in 1976, allemaal met dezelfde pony. 
Iedereen bedankt voor het meedoen. 

Voor de special over de oorlog en met name de bevrijding zijn wij op zoek naar foto’s , verhalen over b.v. onderduikers of inkwartiering, brieven, etensbonnen of wat dan ook om te gedenken dat wij al 75 jaar in vrijheid kunnen leven en dit mede dankzij veel moedige Stompwijkers. Hopelijk komen er vele reacties en kunnen wij de beeldbank aanvullen zodat deze periode nooit vergeten wordt.

Stichting Oud Stompwijk,
Ria Luiten