Oproep bewoners i.v.m. verkoop ‘snippergoen’ door gemeente

Enige tijd geleden heeft de gemeente Leidschendam-Voorburg (LV) diverse bewoners aan de Doctor van Noortstraat aangeschreven in verband met het te koop aanbieden van snippergroen. De gemeente LV heeft het standpunt ingenomen dat de huizen aan de waterkant van de Dr. van Noortstraat een stuk grond erbij hebben gekregen ten tijde van het vernieuwen van de schoeiing door het waterschap in 1997 en respectievelijk 2013 en dat dit gemeentegrond is. En biedt nu dit stuk grond, zogezegd als snippergroen, te koop aan.

We weten dat sommige bewoners al een briefwisseling zijn aangegaan met de gemeente. Maar ons lijkt het een goed idee om de krachten te bundelen omdat je als burger samen sterker staat. Het doel is om een gezamenlijk plan te maken hoe verder te gaan in de communicatie richting de gemeente als groep en welke stappen daarin het beste zijn te nemen.

We doen hierbij dan ook een oproep aan bewoners die hierin ook gezamenlijk willen optrekken om aan te melden via snippergroen@hotmail.com. Bij de aanmelding willen we u vragen om in het kort uw situatie te beschrijven; hoe deze was voor de nieuwe beschoeiing gemaakt in 1997 en/of in 2013, hoe deze nu is en bijv. welke actie u tot nu toe heeft genomen richting de gemeente en reactie van de gemeente daarop aan u terug. En misschien kunt u ook aangeven waarom u denkt dat de gemeente er ten onrechte vanuit gaat dat het gemeentegrond is.
Natuurlijk kunt u zich ook aanmelden als u niet langs de Dr. van Noortstraat woont, maar wel een brief heeft ontvangen en ook van mening bent dat de gemeente ten onrechte een stuk grond te koop aanbiedt wat niet van de gemeente is.

Onderling zal ieders persoonlijke situatie verschillend zijn. Het zal dan ook zoeken zijn op welke manier we het beste gezamenlijk kunnen optrekken.
Als u zich aanmeldt zullen wij vanuit dit mailadres u op de hoogte brengen van de, tot nu toe genomen, acties en de plannen voor de toekomstige acties voorleggen. Waarop u uiteraard kunt reageren en aangeven of u het eens bent met de voorgenomen plannen en dat er namens u wordt gecommuniceerd met gemeente of andere partijen.

Maarten van der Meer
Marcel Disseldorp
Yvonne Groenewegen