Toerclub Stompwijk

De A1 vertrok deze zondag met slechts 6 man naar Haarzuilens. Zij hadden zich niet laten afschrikken door het miezerbuitje dat op weg naar de start nog viel. De route liep in grote lijnen in oostelijke richting en met de stevige noordenwind was dat niet ongunstig. Ook onderweg was het niet altijd droog, maar uiteindelijk viel het niet tegen en konden we onder de koffie zelfs buiten zitten in het pittoreske centrum. Ook de A2 zat daar al, maar de A3 had toch voor een andere bestemming gekozen. We zaten amper op onze plek toen de serveerster de bestellingen al kwam opnemen en ook de 2e ronde ging lekker vlug. Dat zien we graag. Onder de koffie bespraken we o.a. de onfortuinlijk val van Sjaak Hoogweg op zijn fietsvakantie in de Alpen. In de regen uitgegleden over treinrails en o.a. een gebroken sleutelbeen. We wensen hem een spoedige thuiskomst en herstel. Op de terugweg was het toch weer even fris, maar zodra de zon doorbrak ging het wel. Het buitje bij Bodegraven stelde gelukkig ook niet veel voor en zo waren we na ruim 105km mooi op tijd weer terug in Stompwijk.
Arno van Rijn

De C1 groep (de regenjasjes aan, regenjasjes uit rit)
De zondag begon met veel getwijfel, het weer viel tegen en buienradar voorspelde toch enige kans op buien! De stoute schoenen aangedaan en op naar de start, daar bleek dat er weinig animo was onder de andere groepen. Ik telde maar 35 fietsliefhebbers. Bij de C1 waren we toch maar liefst met 11 die-hards om naar Reeuwijk te gaan! Inclusief Wim Overdevest die de fiets-draad weer oppikte. Via de Bovenmeer reden we nog een paar laatkomers tegemoet en toen waren we compleet. De route liep langs de Benthuizerplas, waar voor de eerste keer de regenjasjes aan gingen, door het Bentwoud naar de Hefbrug van Waddinxveen en Reeuwijk-dorp. In het zicht van de koffietent was het nog te vroeg om te stoppen, dus nog even via Sluipwijk door en langs de mooie plassen gefietst. Tot de captain een weg over het hoofd zag en we op weg waren naar Hekendorp…..Het was nu toch wel tijd voor een bakkie en uiteindelijk kwamen we rond 10.30u aan bij het Wapen van Reeuwijk, met 40 km. op de teller, voor ons doen best veel. We namen de tijd voor de koffie en om bij te kletsen.
De terugweg ging ook weer door Reeuwijk-Dorp naar de Hefbrug van Boskoop, Roemer, Loete en Hazerswoude dorp. Ik ben de tel kwijt, maar daar gingen de jasjes voor de laatste keer uit. Soms met veel hilariteit, want er moest mantelzorg-hulp aan te pas komen om exemplaren die er ingewikkeld uit zagen aan te doen, zodat je niet met je hoofd in het armsgat belandt! Rond 12.30u kwamen wij langs huis met 65 km. erbij geteld, maar de Stompwijkers zitten wel aan de 70 km. Achteraf gezien hebben we ondanks de kou, het werd niet warmer dan 16°, en de wind, toch lekker gefietst door prachtige gebieden!
Annie van Rijn

C2
Zondagmorgen stond al een aantal kermiswagens op de parkeerplaats. Gelukkig nog plek genoeg om ons te verzamelen voor onze wekelijkse toertocht. Nadat om 08.30 het startfluitsignaal klonk, vertrokken de groepen, uitgezwaaid door ons wekelijkse uitzwaai comité. De C2 vertrok met 5 fietsers naar het mooie gebied rondom Reeuwijk. In Gelderswoude trokken wij onze regenjasjes aan, maar de regen viel reuze mee. In Hazerswoude-Dorp bij het Plan-Zuid wordt er nog steeds gewerkt aan een nieuwe riolering. Vandaag moesten we echt een stukje omlopen. We vervolgden onze route naar Boskoop en fietsten via de landelijke wegen door het boomkwekerij gebied naar het Wapen van Reeuwijk. Om 10.00 uur kwamen wij met 27 km aan, echter een van onze fietsers kwam iets later na een familiebezoekje van hooguit 5 minuten. Omdat vandaag het sloepen feest was, zag het er gezellig uit voor het feestje later op de dag. Men verwachtte zo’n 300 personen op de koffie en het natje en droogje. Wij konden op het terras al genieten van de muziek uit de jaren ’70 met uitzicht op de Reeuwijkse Plas.

Ná de koffie fietsten wij eerst nog langs de plas en daar kwamen wij veel bekende fietsers tegen. Via het Omlooppad en de Bloemdaalseweg naar de Hefbrug van Waddinxveen. Toen fietsten we door het Bentwoud en daarna het laatste stukje langs de Benthuizerplas. Hier werd even gestopt door onze vogelliefhebber, want er waren woudaapjes gesignaleerd bij deze plas.

Hij heeft ze niet gezien maar wel gehoord. Wij reden nu bijna de Zoetermeerse Plas helemaal rond, waar we door de B groep nog ingehaald werden. Wij hadden hen ook al met de koffiepauze in Reeuwijk gezien. Via de veilige rotonde en de Middelweg weer naar huis. Om 12.10 uur klokte de captain met 56,5 km af. Het was vandaag super fietsweer, een paar spetters regen, bewolkte luchten en daardoor lekker rustig op de wegen.
Allemaal een fijne kermis gewenst!
Groet, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag is het kermisweekend en dan gaan de A en B naar Vogelenzang. De C1 gaat naar Katwijk en de C2 naar Wassenaar. We vertrekken uiteraard weer om 8.30u vanaf het Klaverblad.