Stichting Oud Stompwijk op de Landlevenfair

Vrijdag wordt door de Harddraverijvereniging “Nooit Gedacht” de 110de editie van de Paardendagen feestelijk gestart met een prachtige optocht door het dorp waarbij de paarden en hun berijders een hoofdrol spelen. In de middag is er dan al gekaart en gerummikupt door de oudere inwoners van Stompwijk. De optocht staat dit jaar in het teken van 50 jaar ponyrace en daarom is hij extra mooi.
We hangen allemaal de vlag uit en natuurlijk het liefst de vlag van Stompwijk met het Dorstig Hert. Door de jaren heen is wel bewezen dat dit wapen goed bij de Stompwijkers past en zeker tijdens de kermisdagen. Wie weet waar we dit symbool aan te danken hebben? Kom bij ons langs op de Landlevenfair, stand nummer 32, en vertel ons het verhaal.
Ook andere verhalen en foto’s zijn welkom. Inmiddels hebben we afgelopen week al aardig wat reacties gekregen en kwamen er woensdagmiddag een aantal mensen met oude foto’s langs. Deze en anderen zijn bij ons te bewonderen. Kom gezellig kijken of er familie of oude vrienden bij zitten die je nog herkent. Wij zijn blij met namen zodat we de beeldbank aan kunnen vullen. Foto’s van 50 jaar ponyrace, daar moeten er vast ook nog veel van zijn. Het zou leuk zijn als we van elke jaar een aantal foto’s kunnen plaatsen. De strijd om de Dr. Barendse trofee is altijd fel. Vroeger sprongen de kinderen zo op de pony, een zadel was er niet en ook van een cap had nog niemand gehoord. De haren wapperden in de wind. Gelukkig is er nooit iets ernstigs gebeurd en hopelijk blijft dat zo.
De eisen zijn inmiddels aangepast, maar het gevecht om de prijzen is niet minder fel geworden. Ook moeten er nog genoeg foto’s zijn van het ringsteken, de bromfietsrace, het springen, de kermis en natuurlijk de kortebaandraverij.
Kijk eens in de kast of op zolder in die oude schoenendoos en neem ze mee naar de Landlevenfair.

Op www.oudstompwijk.nl kun je al heel veel foto’s zien, neem eens een kijkje. Voor € 12,50 kun je donateur worden en krijg je 4 x per jaar het boekje Stompwiic thuis, woon je verder weg dan komen daar de bezorgkosten bij en betaal je € 17,50. Wij zijn blij met jouw ondersteuning en jij wordt blij van alle informatie over Stompwijk van toen, doen dus! Tot zaterdag 20 juli. Iedereen veel plezier bij een of meerdere van de vele dagen dat er weer genoten kan worden van heel veel paarden entertainment, georganiseerd door een heel enthousiast team van bestuur “Nooit Gedacht” en veel, heel veel vrijwilligers. Top!

Ria Luiten