Op kraamvisite bij Camile

Op woensdag 10 juli ben ik samen met mijn jongste dochter en een vriendinnetje op kraamvisite geweest bij Camile. Nieuwsgierig naar het kleine wonder van de Bovenmeerweg hebben we aangebeld en mochten we samen met eigenaresse Ilse in de stal gaan kijken. Nadat we Henky uitgebreid hadden geaaid kwamen moeder Lotje en zoon Camile ook even binnen om geaaid en geknuffeld te worden. Wat is ie leuk dat kleine ezeltje, die ‘out-of-the-blue’ er zo maar ineens was. Toen ik tussen het foto’s maken bij toeval even naar boven keek wist ik het antwoord op het mysterie hoe Lotje toch in hemelsnaam drachtig kon zijn geworden. Henky was namelijk geruime tijd voordat Lotje naar Stompwijk kwam ‘geholpen’. En Lotje, letterlijk het winnende lot uit de loterij, had bij de vorige eigenaar toch echt alleen gestaan. Wel nu, boven de stal hangt een prachtige houten ooievaar met om haar nek, u raadt het al, een miniatuur ezel. Blijkbaar geldt het alom bekende gezegde ‘ooievaar in zicht, dames houdt uw benen dicht’ niet alleen voor mensen… Na een heerlijk beschuitje met blauwe muisjes aan de gezellige keukentafel zijn we weer huiswaarts gegaan.

Astrid van Halteren