Beterschap Sjaak

Tijdens onze fietsvakantie in de Franse Alpen is onze fietsmaat Sjaak Hoogweg verleden week dinsdag 9 juli in Saint-Jean-de-Marienne bijzonder ongelukkig ten val gekomen. Nadat we met z’n achten de Col de la Madeleine hadden beklommen, reden we na de afdaling via de dalweg terug naar ons appartement. Alles ging goed totdat we bij een schuin over de weg liggende treinrails kwamen die boven het asfalt uitstak en door de lichte regenval spekglad was geworden.

Hoewel iedereen bewust was van de gevaarlijke situatie ging het toch mis. Drie onfortuinlijken gingen hard onderuit. Thom Roeling kwam als eerste ten val, Sjaak Hoogweg als tweede en Patrick van Santen als derde. Thom kwam met zijn hoofd tegen een betonnen barrier, maar kon met diverse schaafwonden en kleerscheuren zijn weg vervolgen. Patrick kwam er met een paar schaafwonden het minst slecht van af. Sjaak was echter het grootste slachtoffer. Grijpend naar zijn rechterschouder en rechterbovenbeen zagen wij direct dat het niet goed was. Twee toevallig in de buurt zijnde wegwerkers hebben Sjaak naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Fietsmaat Harco ging met hem mee.

Na bestudering van de foto’s is Sjaak de volgende dag in hetzelfde ziekenhuis geopereerd. Resultaat: een plaatje op zijn gebroken sleutelbeen en drie
schroeven in de kop van zijn dijbeenbot.
Hoewel hij opziet tegen een revalidatieproces van minimaal zes weken, gaat het redelijk goed met onze ras optimist. Op het moment van dit schrijven ligt Sjaak nog in het Franse ziekenhuis in afwachting van een plek in een revalidatiecentrum in de buurt van Stompwijk.

Wij (Patrick, John, Adrie en Sjaak van Santen, Thom Roeling, Thijs Vreugdenhil en Harco Peschier) wensen Sjaak heel veel beterschap toe. Sjaak stelt appjes en telefoontjes zeer op prijs. Zijn mobiele nummer is 06 – 51 09 96 19. Voor degenen die Sjaak anderszins een hart onder de riem willen steken met een kaartje of iets anders, neem dan contact op met Adrie of Sjaak van Santen (06 – 23 45 07 73  resp. 06 – 15 03 09 97). Dan zorgen wij ervoor dat het op de plaats van bestemming komt.

Adrie van Santen