De Snackbar officieel geopend

Dinsdag 9 juli 2019 is De Snackbar Stompwijk, onderdeel van De Bles BV, geopend. Onder toeziend oog van genodigden zoals het personeel, de (ver)bouwers, familie, vrienden en bekenden, werd door Ruud & Jose het lint officieel doorgeknipt. Ruud en José hebben eind mei hun deuren van café De Gouden Leeuw en de hierbij behorende snackbar gesloten. Hun zware bakwand is met veel kunst- en vliegwerk overgebracht. En de kennis van 30 jarige ervaring is eveneens overgedragen. Het is weliswaar een andere tak van sport voor de Bles, er is echter het vertrouwen om dit eigen te gaan maken.

Er is optimaal gebruik gemaakt van de relatief kleine ruimte, waar voorheen de slijterij gevestigd was en later het ijs van boerderij de Jong werd verkocht. Het ijs is er natuurlijk nog steeds en naast patat en snacks in de vitrine, ontbrekende  vertrouwde lolly’s niet.

In gesprek met Jacques Suyten werd mij duidelijk dat héél vroeger ook een snackbar in de bar van de Bles was gevestigd. En Jacques kan het weten want hij komt er al 50 jaar over de vloer en heeft alle veranderingen meegemaakt.

Er is de afgelopen 3,5 jaar veel verbouwd en hard gewerkt om van De Bles een gezond en goed lopend bedrijf te maken, dat bijna op een paar dagen na, het gehele jaar is geopend. De aanloop vergde tijd en kinderziektes, maar nu is er groei in omzet, kwaliteit en goede recensies.

Jeroen de Gier memoreert nog even waar ze allemaal mee bezig zijn. Ze zijn bijvoorbeeld dagelijks open van 10.00 tot 22.00 uur. Ze verzorgen ontbijt, borrels, diners. Ook ontbijt buiten de deur en picknickmanden die meegegeven worden op bootjes bij de Meerburger. Ze leveren luxe broodjes aan het bedrijfsleven, bieden vergaderruimten aan waarbij ook grote jongens zijn vertegenwoordigd zoals bijvoorbeeld Samsung, Nationale Nederlanden en de verkeersleiding van Schiphol. Evenementen met bandjes, Koningsdag, het Scandinavische feest. Natuurlijk feesten en partijen, condoleances en bruiloften met de mogelijkheid tot de ceremonie zelf in de Bles. Catering of buffet aan huis of compleet verzorgd op locaties. Sportcafé met het samen kijken naar voetbal en de formule 1, gamen. Maaltijd aan huis via Thuisbezorgd.nl en nu dus de snackbar met een uitgebreid aanbod waar naast de gebruikelijke zaken ook pizza’s, kibbeling en de daghap verkrijgbaar zijn.

De aanwezigen konden allerlei zaken proeven en het vertrouwen is er, dat dit een mooie aanvulling is voor de Bles als voor Stompwijk.

Petra