Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag was het ineens niet meer zo lekker warm als de afgelopen tijd. Een klein beetje fris zelfs. Maar gelukkig wel weer droog na de buitjes van zaterdag, dus stonden weer velen aan de start bij de sporthal. De A en B groepen gingen deze keer naar Cruquius en de C had de verwentocht naar Roelofarendsveen op het programma.

Bij de A1 was de captain nog onderweg naar de start, dus reden ze hem tegemoet in de Ondermeer. Daarna pakten we de route op via Leiderdorp en Oude Wetering. Soms kiezen we dan voor de makkelijke weg en rijden de ringvaart helemaal rond. Deze keer gingen we op de heenweg eens dwars door de Haarlemmermeer. Vanaf Buitenkaag eerst links langs de Hoofdvaart en bij Nieuw Vennep oversteken naar de rechterkant. Bij Hoofddorp zijn de werkzaamheden voorbij en kunnen we weer terug naar de rustigere linkerkant. Mede door het oversteken toch nog best wat oponthoud van verkeerslichten en kruisingen. Volgende keer proberen we toch weer eens wat anders denk ik. Bij Lijnden komen we weer langs de Ringvaart uit en dan is het nog zo’n 15km tot aan de koffie in Cruquius met nauwelijks onderbrekingen. Dat schiet lekker op. Bij aankomst zit de tent bijna vol, maar maakt de A3 net plaats voor ons aan de stamtafel. De dames voorzien ons snel van koffie, appeltaart e.d. en als we een half uur later weer opstappen komt er net weer een groep fietsers uit Leidschendam binnenstappen. Het is duidelijk dat dit een populaire stopplek is voor velen. We maken nu het rondje Ringvaart alsnog af en als we na bijna 110km weer terug in Stompwijk zijn zit het er voor de meesten bijna op.
Arno van Rijn

C1
Om even voor half 9, verzamelden wij (1 man en 8 vrouw) bij de sporthal voor onze jaarlijkse trip naar camping de Wippert in Roelofarendsveen. Gek genoeg is dat een lokatie, waar wij allemaal bijzonder graag heengaan. Waarom? Ik zal het u vertellen: deze ‘camping’ wordt ‘gerund’ door 2 bijzonder gastvrije mensen. Jos en Nel van der Tang. Nadat wij een prachtige route hebben gereden naar Roelofarendsveen, onderweg nog een pontje gepakt (waarop wij van de schipper wat lekkere snoepjes kregen), worden wij al opgewacht door Jos en Nel. Na een warm welkom, worden wij allemaal voorzien van een overheerlijk kopje koffie met zelf gebakken, overheerlijke appeltaart en vers geklopte slagroom. Slagroom mochten we er zelf bijdoen, blijkbaar deed ik er te weinig bij, want, zo zei Nel, doe er nog maar wat bij hoor, dit is te weinig en alles wat er overblijft moet ik zelf opeten. Wat een heerlijke rust daar, je raakt er helemaal zen van. Bij ons 2e kopje kregen we een lekker koekje en…. We kregen zelfs een 3e bakkie…. Toen was de ‘koek’ nog niet op, want we kregen daarna een bakje met vers gesneden fruit: aardbeien, meloen, pruim etc., etc. Ik moet zeggen, dat we nooit, maar dan ook echt nooit (zonder onze andere koffie-stops tekort te willen doen) zo’n lange en gezellige koffie pauze houden. Elk jaar is het daar ontzettend goed vertoeven, we kijken nu al weer uit naar het volgend jaar!
En zal ik eens iets verklappen? Deze camping, waar wij zo hartelijk welkom zijn, is helemaal geen camping, maar een particuliere achtertuin. En dat, maakt het extra bijzonder. Jos en Nel, nogmaals hartstikke bedankt en graag tot volgend jaar! Tja, wat moet ik er nu nog aan toevoegen? Dat we ook op de terugweg een mooie route hebben gereden en dat ik met 61.68 km op de teller, om ongeveer half 2 (denk ik), mijn fiets parkeerde in de achtertuin. O ja, en dat Wil van Es, op de terugweg weer met ons meereed. Wil, welkom terug namens ons allemaal.
Trees van Velzen

Op deze winderige zondagmorgen stond de club rit naar Camping de Wippert in Roelofarendsveen op de agenda.  Met 6 fietsers vertrokken wij via Zoeterwoude dorp, het Molenpad en het Industrieterrein naar de Rhijnvreugdbrug over de Oude Rijn. Via de Ruigekade en de Groenewegh fietsten we langs de Wijde AA naar Woubrugge. Er liepen veel wandelaars, die het “Rondje Ka” vanuit Kaag en Braasem liepen. Het pontje bij het Paddegat voer net voor onze neus weg om ….. benzine te tanken. Dat is belangrijk natuurlijk, want wij moeten onze bidon ook gevuld houden. Na bijna 28 km kwamen wij om 10.10 uur aan in de tuin van de camping, waar alle C leden een warm en vriendelijk onthaal kregen van de eigenaars. De koffie en appelpunten met verse slagroom werden als een sneltrein geserveerd en geconsumeerd.  Na het fruit en het jaarlijkse fotomomentje gingen wij om 11.30 uur weer huiswaarts. Om tijd te winnen fietsten wij de kortste weg naar huis. Langs de A4 naar Rijpwetering, Leiderdorp en de Weipoort. Om 12.30 uur kwamen wij thuis met 49 km op de teller. De zondagmiddag kon zijn vervolg krijgen met Summerland. Bij de start konden we enigszins al sfeer proeven voor de middag die komen ging. Geweldig hoe de jongeren van Stompwijk zo’n superweekend organiseren voor jong en oud. Kwam het soms door Summerland, dat de start weer traag op gang kwam? Dit keer werd het startsein gegeven door een fluitsignaal. Dat werkte! Deze zondagmiddag stond ook vol van mooie sport. Zo hebben “we” na 30 jaar weer de gele trui in de Tour de France gewonnen. Hoe pijnlijk voor Dylan, hoe geweldig voor Mike en hoe super goed voor de ploeg van Jumbo-Visma. Hoe leuk om ’s avonds in de avondetappe onze oud- Stompwijker te zien, die in de hoedanigheid van Jumbo-sponsor de gele trui winnaar een omhelzing gaf. Dan te bedenken dat ook hij in zijn jongere jaren met de groep Stompwijkse fietsers mee ging, waaruit later de officiële Toerclub is ontstaan. Persoonlijk weet ik, dat hij destijds ook de Amstel Goldrace van 240 km heeft bedwongen; hij verstaat het wielerwereldje dus al van jongs af aan. En die leeuwinnen …… daar gaan we in de toekomst nog meer van horen! Wat mij betreft hebben ze zilver gehaald met een goud randje.
Groetjes, Lia de Jong-Zwetsloot

Aanstaande zondag 14 juli staat voor de A-groepen de rit naar Haarzuilens op het programma. De B en de C gaan naar Reeuwijk. We vertrekken weer om 8.30u vanaf het Klaverblad.