Stompwijkse paardendagen

Vanmorgen toen ik de website van Nooit Gedacht bezocht was het eerste wat me opviel dat we nog maar 14 dagen, 5 uur 14 minuten en 33 seconden te gaan hebben voor de aftrap van de Stompwijkse Paardendagen.
Ik kreeg het gelijk op mijn heupen want voor die tijd moeten er toch nog wat mededelingen in de Dorpsketting verschijnen.
Dit jaar heb ik wel de mazzel dat op dit moment Summerland nog in het verschiet ligt en dat mijn hoofd nog niet met watten is gevuld van de biertjes die ik daar ongetwijfeld zal nuttigen!

Allereerst maandag 15 juli begint de opbouw van de Stompwijkse kermis. En dat kunnen we niet zonder de vrijwilligers waar we elke jaar op kunnen rekenen. Elke hand telt en is van grote waarde! Dus mensen iedereen die wil en kan bijdragen aan ons Stompwijks feest is vanaf 19.00 uur van harte welkom op het feestterrein Elke avond wordt na afloop van de werkzaamheden voor een hapje en een drankje gezorgd en is eigenlijk al een feestje op zich.

Als alles is gelopen zoals gepland heeft iedereen tegelijkertijd met deze Dorpsketting het boekje van de Stompwijkse Paardendagen ontvangen. Alle informatie qua programma en activiteiten zijn daar en ook op de website te vinden.

Een belangrijk punt waar nogal eens overheen gelezen wordt wil ik bij deze nog wel even benadrukken en dat is de pagina van de huisregels. Deze regels zijn noodgedwongen aangescherpt betreffende het meenemen van drugs en alcoholische dranken. Over drugs, waaronder ook lachgas valt is iedereen eens dat dat echt niet kan. Maar over het meenemen van grote partijen drank naar het terrein blijkt de mening niet zo unaniem tegen te zijn. Vreemd!
Want als je een beetje nadenkt weet je dat er een heleboel radartjes in de organisatie nodig zijn om een feest zoals De Stompwijkse Paardendagen zolang met succes draaiende te houden. Elk onderdeeltje is belangrijk en dus ook de horecaexploitant! Een mooie vergelijking is dat je toch ook niet naar een bar gaat en jouw eigen kratje bier mee neemt?!

Zo houden we al 110 jaar zonder subsidie ons unieke feest in stand en dat moet ook zo blijven! Ik hoop dat dat punt nu voor iedereen duidelijk is want tenslotte zorgen we zo met zijn allen elk jaar voor een feest waar we trots op zijn!

Namens Nooit Gedacht,

Conny Oliehoek