Reisverslag KBO Stompwijk

Donderdag, 04-07-2019. Deze dag ging de KBO-Stompwijk op stap voor het jaarlijkse uitje. Om 8.30 uur staat de bus gereed bij de sporthal. Nou ja bij Luiten Food voor het aankomend Summerland. Bij het instappen van de bus wie zou er meegaan? Ook nog mensen uit Leidschendam uit de KBO dat is gezellig toch nog een redelijke bus vol.
Om 8.35 vertrek op weg, waar naar toe? Richting Zoetermeer dus dat gaat goed als je in de middag gaat varen over de Linge. De bus gaat voor Breda links af nu op weg richting Oosterhout en ja hoor de bus stopt midden in de stad bij Bakkerij Museum met de Kerk achter ons. Naar binnen want wij zijn aan koffie toe. Toen werden wij aan het werk gezet Om te kneden met brooddeeg men liet ons zien hoe je met vlechten wat voor elkaar krijgt. En dat mocht je ook gaan doen, na enig kneden slaagde men toch in om wat zoals ’n broodje te maken. Toen de Koffie met een appelflap nog ietwat warm.
Daarna werd er ’n plak deeg uitgereikt om zandkoekjes te maken nadat het al gebakken was werd het baksel weer uitgedeeld aan allen wat zij gemaakt hadden. Dit was erg gezellig en leuk zo met elkaar. Toen de bus weer in en op naar Leerdam, daar stapten wij op de boot. Parel van de Linge. Net op de boot zette de boot al gauw vaart! Voor dat je even aan tafel zat kwam er koffie en een broodje, kroket, ham of kaas. Na even stilte voor gebed werd er heerlijk gegeten en gevlucht naar het dak van de boot, wat was het daar lekker zonder wind en een heerlijk zonnetje varend door de sluisbrug wat aan weerskanten niets overhield met passen en meten en de stuurhut omlaag vervolgden wij de vaart over de Linge na een korte tijd liet de boot zijn kop weer draaien en terug. Ondertussen werd er een drankje uit eigen zak genuttigd, weer bij de brug met jeugd op de brug en wij er onderdoor vervolgens weer naar het vertrekpunt, de boot kerend door de stroom weer aan de kant en terug naar de bus en nog een rondje door de Betuwe langs appel en peren bomen richting Arkel naar Terheijden, Restaurant de Gouden Leeuw. Een heerlijk diner, groentesoep, hoofdgerecht (vis of kip) met toebehoren, er was volop. Aanvullend, toetje ijs met slagroom en vruchten en op eigen kosten drank en koffie of thee. Meer dan voldaan de bus weer in nog een uurtje boven de wielen voor de boeg. Tijdens de reis werd er een aardigheidje voor de chauffeur opgehaald door Aad Bennis en dat werd uitgereikt met een bedankje en daarna echt op huis aan.
Om 20.00 uur weer in Stompwijk, achteruit rijden en bij Vieveen op het pad uitgestapt.
Vele dank aan het bestuur van de KBO en allen die mee waren, het is een gezellige dag geweest.

Tekst: Joop Hilgersom