Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond voor de A en B groepen de rit naar het pittoreske Oudewater op de kalender. De C ging naar het waterrijke Nieuwkoop. In totaal stonden 58 fietsers om half 9 klaar voor vertrek. Na een zeer zwoele nacht was het zondagochtend heel ander weer voor onze fietsers. Was het ‘s avonds laat nog bladstil, ’s morgens werd ik al vroeg gewekt door klapperende ramen veroorzaakt door een stevige westenwind. Dat betekende voor de groepen die Oudewater op het programma hadden dat zij vrijwel de gehele heenweg voortgestuwd werden en op de terugweg flink moesten bikkelen om het tempo vast te houden. Bij de 12 man van de A1 was er dan ook lange tijd weinig discussie wie er op kop wilde. Het ging toch bijna vanzelf. Wel hadden we nog een hinderlijke onderbreking van een lekke band t.h.v. de McDonald’s bij Moordrecht. Er werd van achter uit “lek!” geroepen. Of was het nou “Mac!”? Toch maar even omgekeerd en daar stond inderdaad net iemand een spijkertje uit een band te trekken. Daar is geen anti leklaag tegen opgewassen natuurlijk. Met een nieuwe binnenband erin konden we verder en stonden vlak voor de koffie in Oudewater nog voor een brug die omhoog ging. Gelijk met de A2 arriveerden we bij de terrassen op de Markt. Dankzij het mooie weer was het er gezellig druk. Op de terugweg was het dus veel tegenwind en de animo op kop een stuk kleiner. Toch passeerden we rond 12.45u het bordje “Stompwijk” weer met 105 km op de teller.
Arno van Rijn

Wat een fantastische fietsdag was het zondag. Mede door het mooie zonnige weer een geslaagde dag. Met 8 vrouwen en 1 man vertrokken we naar Nieuwkoop. Via Zoeterwoude door het ruilverkavelingsgebied helemaal naar Alphen, lekker voor de wind ging het nu! Wat ons opviel, de vele groepen wielrenners die ons tegemoet kwamen. Pas in Alphen kwamen we er achter dat het deelnemers waren aan “De Ronde om Alphen”. Na de Hefbrug over de Kortsteekterweg, bekend terrein voor ondergetekende, en dan de Ziende nog af en zijn we bij ‘De Eerste Aanleg’ beland. Daar was het ook al een drukte van wielrenners, zelfs binnen zat het vol. Wij vonden nog een mooi plekje onder de parasol. De bediening kon het wel aan en na even wachten stond de koffie voor ons, nu met een speculaasje. Vaak zijn mensen verrast als we vertellen dat er niemand van ons appeltaart bestelt. Dat geloven ze vaak niet! Na de koffie een foto-momentje en weer op pad. Na 5 minuten alweer een stop voor een foto… maar nu voor een ooievaarsnest met wel 4 jongen er op! Heel bijzonder toch? Via Aarlanderveen naar de Westkanaalweg en dat beviel zo goed wat de wind betreft dat we aan de andere kant het water ook weer volgden tot aan Boskoop. Na de mooie Otweg en de Roemer naar Hazerswoude-Dorp en het Gelderswoudse Kerkepad nog even op. Bij ijsboerderij de Jong hebben we nog een ijsje gegeten, getrakteerd door de captain. Ook daar weer genieten van het uitzicht op de polder. Iets later dan gewoonlijk kwamen we thuis aan met 60 km. op de teller.
Annie van Rijn

Omdat de start niet op gang kwam vertrok de C2 als eerste groep afgelopen zondagmorgen van de parkeerplaats. Dan word je in het tunneltje en in de Ondermeer ingehaald door je clubgenoten en dat is best leuk voor ’n keertje. Met 7 fietsers zetten wij koers naar Nieuwkoop. Via Gelderswoude, de Bent, Hazerswoude Dorp, het Rietveld naar Alphen a/d Rijn. Vervolgens de Kortsteekterweg, de Ziende en tenslotte kwamen wij om 10.00 uur bij de 1e Aanleg aan met 29 km. Wij streken op het terras neer, waar al vele racefietsers uit Pijnacker genoten van een welverdiende koffiepauze. Zelfs een bekende oud-marathon schaatser werd gesignaleerd. Onderweg kwamen wij ook nog een “eenzame” Stompwijkse fietser tegen, die wij daar niet zouden verwachten. Zo zie je maar weer, dat je ineens dorpsgenoten op je pad tegen kan komen. Dit is écht een goede koffietent en de koffiedames zijn vriendelijk. De terug route gingen we eerst ’n klein stukje weer de Ziende op en toen gingen we dwars door Aarlanderveen heen. We kwamen weer uit bij het Aarkanaal en via het Heempark van het Zegerplasgebied en de Ridderbuurt naar de Oude Rijn toe. We namen de Maximabrug en via de Rijndijk en de bekende polderwegen kwamen wij om 12.30 uur thuis met 59 km op de teller. Het was goed fietsweer met een ruime aanwezigheid van de noordwesten wind.
Groetjes, Lia

Ik vond trouwens deze eerdere start van de C2, de veiligheid niet ten goede komen.
Trees van Velzen

Aanstaande zondag 7 juli gaan de A en B naar Cruquius. De C heeft De Wippert in Roelofarendsveen op het programma staan. Het startsein klinkt weer om 8.30u op de parkeerplaats bij de sporthal.