2019 twee keer een jubileum voor Nooit Gedacht

Dat een feest de nodige zweetdruppels kost om te organiseren is geen geheim maar in deze hittegolf groeien de druppels wel uit tot een kleine waterval. Maar dat neemt niet weg dat de voorbereidingen voor de Stompwijkse paardendagen in volle gang zijn en geen stroomversnelling houdt de 110e editie tegen.

Een bijzonder jaar want naast het jubileum van 110 jaar Paardendagen worden de ponyrennen voor de 50ste keer verreden. Dat willen we niet zomaar voorbij laten gaan. Daarom staat 2019 in het teken van de pony’s en hun ruiters. De laatste jaren wordt de traditionele optocht al steeds kleurrijker door de versierde rijtuigen en hun menners. Maar dit keer doen we er nog een schepje bovenop door veel ponyruiters uit te nodigen om vrijdag deel te nemen aan de optocht door het dorp. Niet in de officiële ruiterkleding maar gekleed in een creatie naar eigen keuze. Voor de combinatie met de origineelste outfit is er een prachtige prijs beschikbaar!

In de afgelopen 50 jaar waren de ponyrennen een groot vermaak voor ruiters en publiek. En omdat te eren willen we vooral veel Stompwijkers aan de start te zien verschijnen.
Soms is de wens om mee te doen er wel maar ben je niet in het bezit van een pony of je hebt een pony maar zelf kan je niet meedoen. En achteraf hoor je dan dat het toch mogelijk was geweest om de droom te verwezenlijken.

Zonde!!! Mensen wil je meedoen maak je wens kenbaar. Tegenwoordig met de sociaal media is dat niet zo ingewikkeld meer. En een oproep in de Dorpsketting is ook een prima manier! En daar maak ik graag gebruik van:
Voor mijn nichtjes Lynn en Senna (Zij hebben onlangs hun pony Nozem verloren )zoek ik 2 pony’s voor de grote maat want ik weet dat zij net als hun tante vroeger staan te popelen om voor een bomvolle tribune over het heilige gras van Stompwijk te scheuren. Inschrijfformulier Stompwijkse Ponyrennen kan je vinden op www.stompwijksepaardendagen.nl

Niet aarzelen maar gewoon doen!
Conny Oliehoek