Overwinningen voor Wim v.d. Bosch en Comb. van Leeuwen!

Afgelopen weekend stonden er drie vluchten op het programma. Een vanuit Issoudun, 599 kilometer, en twee vanuit Duffel, 111 kilometer. Een voor de oude duiven en een voor de jonge duiven, de eerste jonge duivenvlucht van dit jaar. In Duffel werden alle duiven om 8.30u gelost met een noordoostenwind.

De eerste oude duiven kwamen een paar minuten voor de jonge duiven thuis. Om 9.54u was het de 18-401 van Wim v.d. Bosch die met gemiddeld bijna 79 km/uur als eerste in Stompwijk landde. Twee minuten later pakte de 18-746 van Comb. van Leeuwen de tweede plaats met 77 km/uur. En om 10.01u was het de 17-900 van Gré Luk-Vork die met 72 km/uur de derde plaats pakte.

Twee minuten na de eerste oude duif arriveerde de eerste jonge duif. Dat was de 19-887 van Wim v.d. Bosch die met gemiddeld 77 km/uur naar huis was gevlogen. Een minuut later pakte de 19-790 van Hilgersom-Tijssen de tweede plaats met bijna 76 km/uur. En 18 seconden later was het de 19-983 van Hilgersom-Salm die de derde plaats pakte.

Daarna was het een tijd wachten op de duiven uit Issoudun. Zij waren om 7.15u gelost en kwamen pas eind van de dag thuis. Met de noordoostenwind hadden ze weer een zware vlucht. Om 16.46u landde de eerste duif in Stompwijk. Het was de 17-840 van Comb. van Leeuwen die met bijna 63 km/uur naar huis was gevlogen. Daarna was het lang wachten op de volgende duif. Die arriveerde veertig minuten later om 17.26u. Het was de 18-047 van Jan v.d. Bosch die bijna 59 km/uur vloog. De gedeelde derde plaats is voor Gré Luk-Vork en Wim v.d. Bosch, hun duiven stonden beiden niet in de uitslagen.

Cheyenne v.d. Bosch