Stompwijkseweg: Verzet tegen bouw uitkijkplatform bij Drie Molens

Bij de Drie Molens aan de Stompwijkseweg hangt sinds enkele dagen een spandoek met de tekst: Stop bouw platform.
De bewoners van het buurtschap Drie Molens willen daarmee hun ongenoegen kenbaar maken om in het weiland tegenover de molens een uitkijkplatform te bouwen. Vanaf dit platform aan de Stompwijkseweg kunnen fietsers en wandelaars uitkijken over de polder en de molens. Richard Kaan, initiatiefnemer van de actie tegen de bouw van dit platform, heeft de gemeente laten weten dit een onzalig plan te vinden omdat iedereen heerlijk langs de molens kan wandelen en deze kan bekijken zoals thans ook het geval is. Kaan zegt: “Zo te zien aan de tekeningen en alle voorbereidende werkzaamheden gaat dit plan zeker honderdduizend euro kosten. De gemeente kan dit geld veel beter elders besteden. Is er niet een tekort op de begroting van de jeugdzorg, of bij de bouw van het Kulturhus in Stompwijk? Het plan voegt bovendien niets toe aan de beleving van de molens. Het schept bovendien een gevaarlijke verkeerssituatie. Aan de Stompwijkseweg wordt sowieso veel te hard gereden. De gemeente heeft indertijd laten weten geen verdere verkeer beperkende maatregelen te nemen en van de beloofde handhaving is nog nooit iets terechtgekomen. Ik begrijp niet wie zo’n plan heeft verzonnen. Waarschijnlijk op een vrijdagmiddag bij de borrel….”

Kaan heeft de gemeente vier jaar geleden gevraagd om het onleesbare informatiebord op de wandelweg langs de molens te vervangen. Daarna is hierover twee jaar lang met verschillende ambtenaren gecorrespondeerd. Er is toen zelfs door een ingehuurd buro een ontwerp gemaakt en in 2017 zou het bord aan het begin van het wandelseizoen worden geplaatst. Ook dat is nooit doorgegaan hoewel de gemeente, in een brief aan de heer Kaan, hierover schreef dat de informatiedrager is geleverd en het ingehuurde buro klaar is met de werkzaamheden. De productie zou nog ongeveer 8 à 10 weken duren. Daarna werd het weer vele maanden stil tot opeens, bij navraag, de mededeling kwam dat de gemeente had besloten een uitkijkplatform te realiseren waarvoor een architectenbureau opdracht had gekregen.

Kaan: “Het leek wel een grapje, maar een paar maanden later begon Fugro grondboringen te doen en sinds die tijd verzetten wij ons als buurt tegen dit onzinnige project waarop de wethouder tot op heden niet heeft willen reageren”.

Wordt vervolgd…………