Stichting Oud Stompwijk en Stompwiic nummer 12

Deze week ontvangen alle donateurs de nieuwste aflevering van ons huisblad, Stompwiic. Het is alweer de 12de editie en hij staat vol met mooie verhalen. Deel 2 van de geschiedenis van Stompwijk 200 jaar geleden. Ook is het dit jaar 200 jaar geleden dat de kerktoren met uurwerk en klok geplaatst werd en dat het kerkhof werd aangelegd. In augustus wordt hier extra aandacht aan besteed door de Laurentius parochie.
Wie kan ons vertellen waar het vaandel van de toneelvereniging is gebleven? Frans Jansen vertelt deze keer het verhaal over de voorkant van de bidprentjes en we zijn op zoek naar verhalen over de oorlogstijd en over de daarop volgende bevrijding. De aftrap van 75 jaar bevrijding is afgelopen 6 juni geweest vanwege D-Day in Frankrijk in 1944, maar Stompwijk werd pas bevrijd op 5 mei 1945 gelijk met de rest van Nederland boven de rivieren. Wij willen hier volgend jaar extra aandacht aan besteden en hopen dat er mooie verhalen en foto’s komen zodat het bewaard blijft voor toekomstige generaties. Op de wat kortere termijn zijn wij op zoek naar foto’s van jou met vader, moeder, broer, zus, vriend of vriendin terwijl je op weg bent naar de kermis of de Paardendagen. Veel mensen hebben nog zo’n foto van als ze het terrein opkomen en we willen daar wat mee doen op de Landlevenfair. Natuurlijk mag het ook een andere foto zijn, van op het terrein of in de feesttent. Zeker vroeger was het ‘Het feest van het jaar’ en feesten kunnen ze nu, maar ook in het verleden werden de Stompwijkse feesten goed bezocht door mensen uit de hele omgeving. Het was echt een sociale gebeurtenis en er zijn veel stelletjes ontstaan tijdens dit evenement. Zijn jullie een kermisstelletje? Leuk als we de foto mogen inscannen en plaatsen. Ook de foto’s van jouw eerste kermis, b.v. in de kinderwagen zijn welkom. We gaan er een mooie middag van maken op zaterdag de 20ste op de Landlevenfair. Iedereen is welkom.
Wil je nu al de Stompwiic lezen, maar ben je nog geen donateur? Kijk op de website www.oudstompwijk.nl en geef je op als donateur. Voor slechts €12,50 ondersteun je de Stichting en krijg je ook nog eens vier maal per jaar het prachtige boekje in huis.

Doen dus!

Ria Luiten