Recreatiegebied Vlietland strijdtoneel voor ruiters en menners

Aanstaande zondag 16 juni kan jong en oud genieten van paardensport in recreatiegebied Vlietland. Ruim 300 ruiters, amazones en menners komen met hun viervoeters naar het prachtige watersport- en recreatiegebied. De spectaculaire wedstrijden worden georganiseerd door paardensportverenigingen ‘de Blesruiters’ uit Stompwijk en ‘Koningin Emma’ uit Wassenaar. De toegang en het parkeren zijn gratis. (foto Carmen Olijhoek)

Veelzijdigheid vereist
Bij deze ‘samengestelde wedstrijden’ is veelzijdigheid vereist. Elke ruiters laat op 3 onderdelen zien wat hij kan: een dressuurproef, een springparcours en een spannende cross-country. Voor de menners staan een vaardigheidsparcours en korte marathon op het programma. Degene die na het laatste onderdeel de minste strafpunten heeft, is de winnaar.
(foto George de Ruiter)

Gezellig strodorp
U bent van harte welkom om de wedstrijden van dichtbij te volgen. In het gezellige strodorp vindt u diverse paardenwinkeltjes en natuurlijk de catering. Op een steenworp afstand zijn de waterinsprong en de marathonhindernissen te vinden. De beste manier om de wedstrijd van dichtbij te volgen, is een rondwandeling over het compacte en overzichtelijke wedstrijdterrein. Al wandelend komt u langs de hindernissen met veelbelovende namen als ‘de Ophaalbrug’, ‘de Speeltuin’ en ‘de Pipo-wagen’. (Foto George de Ruiter)

Deze wedstrijd wordt ook dit jaar weer georganiseerd door Stichting Eventing Zuid-Holland, een samenwerkingsverband van de rijverenigingen de Blesruiters uit Stompwijk en Koningin Emma uit Wassenaar. Met ongeveer 200 vrijwilligers zorgen zij ervoor dat alles op rolletjes verloopt.

De eerste ruiters komen al om 8.00 uur in actie, de laatste deelnemer finisht rond 18.00 uur.
De toegang en het parkeren zijn gratis.

Meer informatie en een routebeschrijving vindt u op www.eventingzuidholland.nl