Op een mooie Pinksterdag ….

Dat was het vandaag zeker bij de 8e editie van de wandeltocht rondom Stompwijk georganiseerd door de IJsclub en met name door de inzet van Frans Oliehoek, maar laten we ook alle andere vrijwilligers niet vergeten. Vanaf half acht in de ochtend kon er al gestart worden en de eerste mensen gingen aan de wandel op dit tijdstip. Vanuit de Bles was er gezorgd dat de koffie klaar stond en ik heb vernomen dat er al vanaf kwart over zes hard gewerkt werd om alles in orde te maken voordat de grote meute kwam.

De wandeltocht was een daverend succes met meer deelnemers dan ooit tevoren. Zelf startte ik in de achterhoede om kwart voor twaalf met mijn jongste zus Corine en omdat we niet teveel kilometers in de benen hebben, beginnen we bescheiden met 7,5 km. In de Bovenmeer is het altijd lekker lopen omdat daar bijna geen auto’s rijden, wel veel fietsers natuurlijk, het was ook zulk mooi weer, maar gun elkaar de ruimte en dan komt het vanzelf goed. Richting Noord-Aa liepen we door het nieuwe gedeelte over de vlonders door het moerassige gebied, hoe prachtig en zo dichtbij.

Daarna belandden we op het erf van het Geertje waar het zoals gewoonlijk erg druk was, maar ook erg gezellig. Het mooie pad langs de slootkant en door het Zwetpad weer richting Stompwijk, waar we aan het eind van de weg verwend werden met een drankje en een heerlijk stukje kaas. Aad Vincenten zat daar als EHBO’er maar hij had gelukkig niets te doen gehad. Hij was een van de vele vrijwilligers en zonder hen kan het ook niet georganiseerd worden, dus allemaal bedankt.

Terug in Stompwijk kwamen alle tochten bij elkaar en was het goed toeven op het terras, waar het dan ook al lekker vol zat. Wij hebben dus binnen wat gegeten en gedronken en ook daar was het gezellig. We kunnen terugkijken op een mooie  Pinksterdag vol wandelplezier. Misschien volgend jaar een tandje erbij en de 15 km, maar voor vandaag was dit voldoende.

Ria Luiten