Snel internet in het buitengebied

Afgelopen maandag was er een drukbezochte avond rondom snel internet in het buitengebied. Een project van de gemeente Zoeterwoude, samen met Leidschendam-Voorburg en vooral met de bewoners van het buitengebied. Op de avond is uitgelegd wat het nut en de noodzaak zijn om ook het buitengebied te ontsluiten middels een snelle, vaste, internetverbinding.

Mocht u niet in de gelegenheid geweest zijn om hierbij aanwezig te zijn, dan kunt u alles nog eens rustig nalezen via de website www.lv.nl/snelinternet. Mocht u nog vragen hebben over dit onderwerp, dan kunt u die ook stellen via adviesraad@stompwijk.nl. Wij zullen dan zorgen voor beantwoording hiervan.

Nog in het kort het vervolg van het proces:
Route naar digitale bereikbaarheid. Wat doen wij als u interesse toont?

01 Analyse
Voor elke adres is de digitale bereikbaarheid in kaart gebracht. Voor adressen met een downloadsnelheid lager dan de norm van 100 mbit hebben de gemeenten een gezamenlijke doelstelling deze minimaal boven deze norm te krijgen.

02 Interessepeiling
De interessepeiling vormt de kern van komen tot snel internet op uw adres. Het is essentieel om kenbaar te maken dat u interesse heeft. De interessepeiling loopt van 13 mei tot 15 juni.

03 Marktverkenning
Medio juni, na de analyse, maken we een indeling in logisch te combineren gebieden om door operators te worden voorzien van een snellere internetverbinding. We benaderen aanbieders via een wensenlijst per gebied. We vragen welke oplossingen ze kunnen bieden voor adressen met een internetverbinding lager dan 100 mbit.

04 Samen beslissen
Op basis van de interessepeiling en de mogelijkheden die operators bieden gaan wij de mogelijkheden bespreken en voorleggen bij de werkgroep van bewoners. De werkgroep beslist in augustus 2019 collectief welke mogelijkheid wordt aangegrepen om snel internet te realiseren. Begin 2020 gaat de eerste schop in de grond.

Voor u en ons in het buitengebied is het nu belangrijk om uw interesse te tonen via de website. Dus geef u vrijblijvend op zodat wij met z’n allen het buitengebied toekomst vast kunnen ontsluiten.

Namens de Adviesraad Stompwijk
Stef Verburg