Rondom Stompwijk

Zondag 9 juni,

1e Pinksterdag, staat Stompwijk weer in het teken van wandelen. IJsclub Nut en Vermaak organiseert voor de achtste maal de wandeltocht “Rondom Stompwijk”. Vorig jaar was het evenement onderdeel van de sportieve vierkamp in ons jubileumevenement en met 574 deelnemers weer bijzonder geslaagd

Keuze in afstanden
Dit jaar zijn alle routes vernieuwd. Door het sluiten van de tunnel onder de A4 zijn alle routes aangepast. Dit betekend dat U nieuwe stukjes rondom Stompwijk te zien krijgt. Dit jaar komt u zelfs op plekken waar u doorgaans alleen in de winter verwacht te komen, namelijk de vaste kluunbrug onder de A4 bij Zoeterwoude. Wederom kan er op 4 afstanden gestart worden, namelijk 7.5, 15, 20 en 30 km.
U zult versteld staan van alle verrassende paden in het mooie Groene Hart, waarin Stompwijk ligt. U wandelt onder andere door parken en langs de prachtige plassen in de omgeving van Stompwijk (Buitenpark en Westerpark, Noord Aa en Vlietland) en loopt over dijken en door de polders van het Groene Hart. De organisatie hoopt u te verrassen op bijzondere plekjes waar u misschien nog nooit gelopen heeft. Onderweg ontvangen alle deelnemers bij de ‘Koek en Zopie’ een gezonde versnapering en/of drinken.
De routes worden voorzien van ondersteunende pijlen en linten, maar iedereen krijgt ook een gedetailleerde kaart en routebeschrijving mee.

Start en finish
De start en finish zijn in de Brasserie van ‘de Bles’,
Doctor van Noortstraat 154 in Stompwijk.
De vertrektijden zijn als volgt:
30  km tussen 7.30 en 9.30 uur
20  km tussen 8.00 en 10.00 uur
15  km tussen 9.00 en 11.00 uur
7.5 km tussen 9.30 en 12.00 uur.

Kosten
Om mee te lopen betalen volwassenen € 5,-.
Jeugd tussen de 8 en 15 jaar betaalt slechts € 2,50 en kinderen onder de 8 jaar mogen gratis mee wandelen. Alle deelnemers kunnen bij terugkomst in horecagelegenheid ‘de Bles’ kiezen tussen een consumptiebon of een herinneringsmedaille.

De opbrengst van de wandeltocht komt volledig ten goede aan de jeugdleden van de ijsclub. Sinds jaar en dag de kunnen kinderen leren schaatsen bij de ijsclub. Van de opbrengst kan voor hen onder meer een schaatskamp worden georganiseerd. De organisatie is er klaar voor en hoopt u allemaal te zien op de 1e Pinksterdag!

Kijk voor meer informatie op http://www.ijsclubstompwijk.nl/

Met vriendelijke groet,
Organisatiecomité “Rondom Stompwijk”