Polderdag 30 mei 2019

……….was weer een feestje om mee te fietsen. De startplek was dit jaar bij Kolibri Jachtbouw aan de Dr. van Noortstraat waar de familie v.d. Brink al vele jaren de prachtigste (zeil)boten bouwt. Wat een vakwerk straalt ervan af en ook de waterski’s waren met liefde voor het hout gemaakt. Inmiddels is de 3e generatie aan het werk op dit plekje aan de Stompwijkse Vaart en Pim kan er dus ook met veel enthousiasme over vertellen. Het was er al vroeg druk en volgens mij is er de hele dag voldoende belangstelling geweest. Zelf kan ik niet zeilen, maar het lijkt mij heerlijk om de zeilen te hijsen en je lekker door de wind mee te laten voeren. Eigenwijs als wij zijn, gingen wij tegen de stroom in en belanden al snel bij de dikbillen bij Groene Hart Rund in de Meerpolder gerund door de familie Witteman- Verhoog. Keurslagerij Reas uit Zoetermeer stond hier heel lekkere kalfsvleesburgers te bakken en die hadden al vroeg aftrek, Jaap en Annelies waren vandaag stand-by en dat was wel nodig ook want er was veel te zien en  je mocht raden hoe zwaar een van de dikbillen was, bijna 900 kg schatte ik hem wel, of het goed is? Waarschijnlijk was hij nog wel wat zwaarder. Het Gelderwoudse Kerkpad konden wij niet af omdat Aad met de scootmobiel was en dat wel een erg hoge brug is, maar een omweg door de Bent was zeker geen straf. In de Weipoort mocht de ijssalon van de Jong natuurlijk niet overgeslagen worden en het was goed toeven op het terras. Vele bekenden kwamen en gingen met een ijsje weer verder, wij hebben op het terras een heerlijke tosti genuttigd. Daarna nog even helemaal naar het einde van de Weipoort naar de kaasboerderij De Keizershof waar een gezellig bandje aan het spelen was en je roomboter kon maken. De Meervaart was al weg, dus met de fiets over het Kerkepad naar de Kaasboerderij de Vierhuizen waar de nieuwe kaaswinkel te bezichtigen was met een heuse kaas-automaat kan er tegenwoordig dus altijd een stukje heerlijke Wilde-Weide kaas gekocht worden. Ook hier muziek en heerlijke pannenkoeken. De zorgboerderijen hebben wij helaas niet meer kunnen aandoen, wel gehoord dat het daar ook super interessant en druk was, dus hopelijk een ander jaar weer open dag hier, dan gaan we daar zeker langs. Soms moet je keuzes maken.
Organisatie en bedrijven bedankt voor de mooie dag!

Ria Luiten