toerclub

Toerclub Stompwijk

Afgelopen zondag stond voor de A- en B-groepen de rit naar de Krimpenerwaard op de kalender. De C ging naar Leimuiden. Om half 9 stonden er bijna 60 fietsers te trappelen om te mogen vertrekken.
De A1 vertrok met 10 man en een gastrijder. Dwars door het nog rustige Bentwoud reden we naar Boskoop. Heerlijk fietsen is het in dit gebied met strak aangelegde fietspaden. Daarna slingerden we een beetje door de kwekerijgebieden om bij Bodegraven uit te komen. Daar verloor Michiel z’n GPS-apparaat doordat er iets afbrak. De stukken vlogen in het rond, maar hij leek het ondanks de beschadigingen nog wel te doen. We vervolgden via Hekendorp en langs De Vlist en daarna door de Krimpenerwaard richting De Loet. Mooie slingerende fietspaden door het weidegebied met weidse uitzichten. Ook op de terugweg nog meer van deze fietspaden en daarna langs de IJssel naar Gouda. Het slotstuk langs de A12 hadden we de wind schuin tegen, maar reden we gelukkig nog enigszins beschut. Zo waren we met iets meer dan 100km weer mooi op tijd terug in Stompwijk.
Arno van Rijn

A2 Naar de Krimpenerwaard.
Op de laatste zondag van mei gingen we met z’n veertienen naar De Loet bij Lekkerkerk in de Krimpenerwaard. Het was licht bewolkt met een in de loop van de ochtend aantrekkende krachtige westenwind en een aangename temperatuur om te fietsen. Sjaak bepaalde deze ochtend de route en weet altijd weer een verrassende weg te vinden. We gingen richting Waddinxveen langs de Reeuwijkse plassen en het laatste stuk tot Haastrecht over de winterdijk langs de IJssel. Vervolgens langs het riviertje de Vlist tot Vlist waar we de polder met z’n brede sloten en weilanden in fietsten. Daarna een stuk langs de Lek waar we stevig tegenwind hadden en Ron goed de gang erin hield. De koffietent was druk bezocht met fietsers en zeker wel 40 leden van TC Stompwijk. Op het terras zag ik oud schaatstrainer Eric van Kordelaar die 25 jaar geleden mede heeft gezorgd voor de doorbraak van de klapschaats. Na de koffie reden we van Ouderkerk tot Gouda langs de IJssel die daar onder invloed is van het getij. Voorbij Gouda reden we langs de A12 richting Stompwijk waar we om kwart voor één aankwamen na 106 km te hebben gefietst.
Sjaak Hoogweg.

De C1 groep
Vandaag stond Café De Keijzer in Leimuiden op de rit. Al sinds ik me kan herinneren gaan we daar naar toe, maar er zijn er altijd wel die we even moeten uitleggen welke koffietent dat dan is! Sinds kort heeft Aad een app op zijn telefoon die de fietsroutes aangeeft en die wilde hij wel eens uitproberen. Via Zoeterwoude, Cronesteinpark, Roomburg naar de Stierenbrug, waar het maar net aan goed ging in de bocht. Bijna ging hij onderuit over een paar dennenappels die daar lagen! Langs de Zijl verder, Oud Ade, Rijpwetering en bij Nieuwe Wetering over de brug en langs het water naar de Leimuiderbrug. Alles ging lekker vlotjes voor de wind, maar ja we moeten ook weer een keer terug! Rond 10.15 uur waren we de eerste koffie-klanten. We konden zowaar buiten zitten, alhoewel de zon zich nog amper liet zien. We haalden oude herinneringen op toen de eigenaar een pak pinda koekjes op tafel zetten. verhalen van vroeger hoe het koekje met de meeste pinda`s er dan snel uitgezocht werd, leuk is dat toch! De C2 arriveerde na een poosje ook, zij waren maar met zijn 3en. Fried en Lia hadden anderen bezigheden dus werd Cors tot captain gepromoveerd. De terugweg begon al goed, wachten voor de openstaande brug! Dan naar Rijnsaterwoude, waar we inderdaad de voorspelde opbrekingen troffen! Een heel stuk weg is opgebroken en konden we maar net aan over de stoep fietsen. Daarna Woubrugge en naar de Oude Rijn in Alphen, Koudekerk en via de Rijndijk naar Zoeterwoude. Op de Bommelbrug onverwachts een paar wielrenners (familieleden van een van ons) die met ons mee reden naar huis. Daar klokten wij precies om 12.00 uur af met ruim 55 km. Het was weer een mooie en gezellige rit.
Annie van Rijn

Op de foto Jan v.d. Vegt, op weg naar zijn welverdiende pensioen. Jan, wij wensen jou nog vele, prachtige jaren toe.

Je fietsmaatjes

Aanstaande donderdag is Hemelvaartsdag en staat voor de A en B de Tunneltocht op de kalender. We vertrekken om half 9 voor deze leuke rit om en door Rotterdam met diverse bekende tunnels. De C kan donderdag een mooie route van de Polderdag rijden met onderweg interessante stopplekken.
Zondag 2 juni gaan zowel de A als B naar De Zilk. Voor de C is De Meije de bestemming. Ook dan is het vertrek om 8.30u vanaf het Klaverblad.