Dankbetuiging Jetty Noordzij

Op 4 mei hebben we afscheid genomen van Jetty. Volgens haar uitdrukkelijke wens gebeurde dat op zaterdag in het Kulturhus. Een paar weken ervoor had ze nog een rondleiding gekregen in het gebouw en kon ze zien dat er hard gewerkt werd aan het interieur. Haar toestand is daarna snel achteruit gegaan en het werd even spannend met het bericht dat de bouwer failliet was. Maar het is gelukt met veel inzet van de mensen van het Dorpshuis en Kulturhus. Ik wil ze daar nogmaals voor bedanken.
In grote lijnen had Jetty al aangegeven hoe de bijeenkomst er uit zou zien: de muziek, de sprekers, de mand, de bloemen. Het moest vooral luchtig blijven. Maar wat ze niet kon voorzien was de enorme belangstelling van familie, vrienden, bekenden en dorpsgenoten. Het Kulturhus was maar net groot genoeg. Het werd een heel mooie bijeenkomst, helemaal zoals Jetty zou hebben gewild. Daarvoor bedank ik iedereen die erbij was. Het doet me goed dat zoveel mensen waardering toonden voor wie Jetty was en wat ze deed.
Jetty had nog een verzoek: een bijdrage voor het initiatief “Samen Eten”, dat vanaf nu “Jettty’s Eettafel“ heet. In de afgelopen jaren heeft ze al heel veel geld binnen weten te halen voor het Dorpshuis. Dit was haar laatste poging. En ook dit keer slaagde ze erin. Er is €1.240,— opgebracht. Van zo’n enorm bedrag had ze niet durven dromen. Namens Jetty bedank ik iedereen voor hun bijdrage.
Haar laatste woorden waren: ”Herinner mij zoals ik was en ga door met je leven”. Ik doe mijn best, maar dat laatste wil mij nog niet erg lukken.

Piet Noordzij