Bouwer en exploitant Kulturhus heeft faillissement aangevraagd

SlimScholenBouwen (SSB), verantwoordelijk voor de bouw en exploitatie van het Kulturhus in Stompwijk, heeft op 30 april 2019 faillissement aangevraagd bij de Rechtbank.

Wethouder Astrid van Eekelen: “Dit is een hele vervelende situatie voor alle betrokken partijen, allereerst voor de Stompwijkers. De Maerten van den Velde school is begin maart naar het Kulturhus verhuisd. Mijn prioriteit is nu om ervoor te zorgen dat de werkzaamheden aan het Kulturhus zo snel mogelijk worden afgerond, zodat ook de andere gebruikers hun intrek kunnen nemen. Daarnaast moeten we bekijken wat  deze situatie betekent voor de exploitatie van het Kulturhus.”

Intensieve gesprekken
De gemeente en SlimScholenBouwen zijn de afgelopen periode intensief met elkaar in gesprek geweest over de oplevering van het Kulturhus. Vanwege de financiële situatie van SSB heeft de gemeente eerder dit jaar al besloten om de speel- en fietsvoorziening uit het DBFMO-contract met SSB te halen. Daarnaast heeft de gemeente vanwege de veiligheid opdracht gegeven voor de sloop van de onlangs afgebrande voormalige Maerten van den Velde school.
Omdat SSB faillissement heeft aangevraagd, bekijkt de gemeente samen met Stichting Panta Rhei hoe de resterende werkzaamheden zo snel mogelijk afgerond kunnen worden.

“Huiskamer” voor jong en oud
Het Kulturhus, een initiatief van de Stompwijkse gemeenschap, wordt een nieuwe “huiskamer” voor jong tot oud in Stompwijk. Het duurzame gebouw gaat onderdak bieden aan onder meer de basisschool, het Dorpshuis met al zijn gebruikers, kinderopvang, bibliotheek en jeugdgezondheidszorg.

Een gedachte over “Bouwer en exploitant Kulturhus heeft faillissement aangevraagd”

  1. Heb ik al eens gedaan maar ik begreep niet hoe het in de bouw zou werken kreeg ik mede gedeeld.

Reacties zijn gesloten.